Windows ölçümünde hep bir tık altta ölçüyor. Temel 4.1 yazıyor ancak aktif hız 4.06. 2'şer dakika test yaptım ikisinde de bir sorun çıkmadı. OCCT'de ise nedense stabil kalmıyor aşırı anlık ölçtüğünden dolayı mıdır bilmiyorum ama 4.1'i görüyor, sonra 4.0 oluyor, 3.9 oluyor sonra yine 4, 4.1. Tabii ki bu sıra ile değil rastgele oluyor sırası yok yani.
Eki Görüntüle 481666
Eki Görüntüle 481667
Eki Görüntüle 481668
Bir şey soracağım. 4.1 GHz yapıp ona ulaşamıyor ise voltaj mı az geldiği içindir?
Şuan yapıyorum.
Maksimum frekans neye göre 4.2 anlamadım. Bir de düzenli olarak aynı frekansta kalmıyor HWmonitor'de de OCCT'de olduğu gibi. 4.1 oluyor fakat bazen 4.08 oluyor, bazen 4.07. Bu rakamlar arasında oynuyor.
Eki Görüntüle 481673
Voltaj artırmadan 4.2 denedim testte anında kapandı. Şimdi biraz voltaj ekleyip deneyeceğim.
En son durum şu beyler nedenini bilemediğim. 4.2 GHz yaptım voltajı da 0,2'den 0,3'e çıkardım testte hemen kapandı. Ya işlemci ''dur artık'' diyor ya da voltajla ilgili bir eksiğim var bilemiyorum. Şuan 4.1 GHz 0.20 voltajda gayet iyi çalışıyor eski dalgalanma yok HWmonitordeki değerler şöyleydi:
Min Frekans: 4.86 - Max Frekans: 4.93 (GHz)