Ryzen 5 2600 Oyunlarda Yüksek CPU Kullanımı Normal Mi?

Arkadaşlar MSI Afterburner ile oyunlarda işlemci ve ekran kartı durumunu kontrol ediyorum ve işlemci kullanımının çok değişken olduğunu fark ettim. 60 ile 97 arasında değişiyor GPU ise sürekli %100'de çalışıyor. İşlemci anlık olarak bazen 95-97 kullanılıyor uzun süreli değil. İşlemci sıcaklığı uzun kullanımda 67 dereceyi geçmedi. Bazı forumlarda yüksek CPU kullanımı darboğazdır diye okudum. Acaba işlemci kullanımının 80-90'ın üzerine çıkması normal mi?
Sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • ASUS GTX 1060 6GB
  • Crucial 8 GB 2666MHz RAM
  • ASUS Prime B450M-K Anakart
  • 1TB WD Harddisk
  • 120 GB Sandisk SSD
Bu değerlere ise Rainbow Six Siege oyunundan baktım. CPU ve GPU kullanımlarının görüntülerini ekledim. GPU kullanımının düştüğü yerler oyunun menüsünde olduğum kısımlar.

cpu 2.png
gpu.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Testin daha sağlıklı olması için programı kurarken yanında rivatunerı'de kurun ve MSI Afterburner'den ayarlara girip izlemeden CPU1 den 12'ye kadar bilgi ekranını işaretleyiniz ve ne kadar kullandığını net bir şekilde görebilirsiniz. İşlemciyi sömüren bir oyun , kullandığınız ayarlar ve işlemci GHZ'ı nedir acaba?

Testin daha sağlıklı olması için programı kurarken yanında rivatunerı'de kurun ve MSI Afterburner'den ayarlara girip izlemeden CPU1 den 12'ye kadar bilgi ekranını işaretleyiniz ve ne kadar kullandığını net bir şekilde görebilirsiniz. İşlemciyi sömüren bir oyun , kullandığınız ayarlar ve işlemci GHZ'ı nedir acaba?
Bu görsellerde oyun en yüksek ayarlarda fakat en düşük ayarlarda da bir değişikliğe rastlamadım neredeyse değerler birebir aynı. İşlemcim 3.4-3.9 GHz.

Aynı işlemci anakart bende de var ve RX 580 var. İşlemci hangi grafikte olursa olsun %30'u geçmiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı