Ryzen 5 2600 pini kırıldı

  • Konuyu başlatan Alfo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2B

Alfo

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
140
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Herkese merhabalar;
Yeni sistem topladım. Parçaları ayrı yerlerden sipariş ettim. İşlemciyi anakarta takarken yanlış oturttum. Fanını da bir güzel bastıra bastıra monte ettim. Belki 100 kere AMD işlemci sök-tak yapmışımdır. Başıma gelmez demeyin geliyor işte 😅 8-10 tane pin yamulmuştu 3 tane çok kötü durumdaydı ve koptular. Kalanını düzelttim ancak RAM slotlarından 1 tanesi çalışmıyor. RAM'leri ayrı ayrı denedim çalışıyorlar. DIMM B1 slotu çalışmıyor.
  • 16x2 Corsair 3000 MHz RAM.
  • ASUS B450M-K II anakart.
BIOS'ta hiçbir ayar değiştirmedim. Pek sanmıyorum ama bundan kaynaklı olabilir mi?
İstanbul'da yaşıyorum. Pin tamir eden güvenilir bildiğiniz yerler var mı? Tamir ettirirsem kesinlikle 2 RAM slotu da çalışır mı? Teşekkürler.
 
Sadece pinler koptuysa tamir edilme ihtimali var ama işini bilen biri yapmalı yoksa işlemci çöp olabilir. Ama pin değil de işlemci yolu koptuysa tamiri pek mümkün olmayabilir.
 
İşlemcinin üzerindeki pinlerin kırılmasından dolayı böyle şeyler olabiliyor ne yazık ki. İsterseniz bir tamirciye götürebilirsiniz ama yaptırdığınıza değer mi emin değilim. Eğer cihaz çalışıyor ise çok kurcalamadan böyle kullanmanızı öneririm çünkü pini bükülen işlemciler çok kurcalanır ise çalışmayabiliyor. Bilgisayarın çalışması da biraz mucize olmuş aslında. Eğer diğer RAM portunu da kullanmak istiyorsanız işlemcinin pinlerini isterseniz değiştirebilirsiniz ama değer mi emin değilim. Eğer işlemcinin garantisi var ise garantiye vermek de bir çözüm elbette. Tabi bu sorun anakart ile ilgili de olabilir.
Cihaz çalışıyor ancak benim 16x2 Ram ihtiyacım var. Android uygulama çalıştırmak için topladım pc'yi
Önceden çalışıyor ise neden çalışmasın hocam? İnce elektronik işçilik yapan bir yere götürürseniz onlar bile yapabilir.
Öncesi yok maalesef parçalarım dün geldi daha 24 saat oldu parçaları temin edeli. İlk defa denedim bugün. A slotunda ramleri tek tek takıyorum çalışıyor ancak b slotuna taktığımda görüntü hiçbir şekilde alamıyorum
 

Geri
Yukarı