Ryzen 5 2600 sistem ağır çalışıyor

Dom

Kilopat
Yeni bir sistem topladım ancak zor bir durum içerisindeyim. İlk önce sistemimde kullandığım parçaları paylaşmak istiyorum;
  • MSI B450M GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen DDR4 3466+MHz(O.C.) USB3.1 ANAKART
  • RYZEN 5 2600 İŞLEMCİ
  • Corsair Vengeance LPX 8GB 3000 MHz DDR4 RAM
  • MSI VGA GeForce GTX 1050 TI 4GT OC 4GB GDDR5 Ekran Kartı
Sistemdeki problemi de kısaca anlatayım. Sistemi ilk kurduğum zaman eski bilgisayarımdan çıkardığım hard diskimi bağladım ve sistemi başlattım, ilk önce ekran kartımın driverini güncellemeye çalıştım hata verdi. Eski ekran kartı driverini silip tekrar yükledim açıldı ancak PC çok yavaş çalışıyordu. Klasörleri 5-6 saniyede açıyor, Chrome 10 saniye sürüyordu. Problemi eski bilgisayardan çıkardığım hard diske bağladım ve format attım ve Windows 10 kurdum. Problem devam ediyor, bütün güncellemeleri yaptım ama bilgisayar hala milattan önce kalma gibi çalışıyor masaüstünde.

Not: Oyunlarda problem yaşamıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben söylediğim gibi 240 gb SSD'de windows kurdum. 1 TB 7200 rpm HDD ilede geri kalan program oyun vs. kullanıyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. SSD alırken sadece sistem için kullanıcaksanız hafıza miktarını düşük tutun. Ancak SSD'nin okuma ve yazma değerlerini göz önünde bulundurun.

Ben söylediğim gibi 240 gb SSD'de windows kurdum. 1 TB 7200 rpm HDD ilede geri kalan program oyun vs. kullanıyorum. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. SSD alırken sadece sistem için kullanıcaksanız hafıza miktarını düşük tutun. Ancak SSD'nin okuma ve yazma değerlerini göz önünde bulundurun.

WD Caviar Blue 1 TB 3,5" SATA 3 64MB 7200 rpm Harddisk Fiyatları - Vatan Bilgisayar

Corsair 120GB Force Serisi LE 200 Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma) - Vatan Bilgisayar

Hocam bu SSD'ye ve HDD'ye nediyorsunuz?

SSD: Adata SU650 240GB HDD olarak: Toshiba P300 serisini tercih edebilirsiniz.
SSD: Adata SU650 3D NAND 2.5 Sata 3.0 Ssd Disk 240GB ASU650SS-240GT-R 230TL
HDD: Toshiba P300 1 TB SATA 3 7200 RPM HDWD110UZSVA HardDisk - Nanokatalog 268TL. Dün aramıştık sorgulatmıştık bu ürün için bugün arkadaşa aldık stok var denildi bekliyoruz daha kargoya verilmedi ne olur ne olmaz gene arayıp sordurun.
Eğer Vatan'dan alma zorunluluğunuz varsa:
SSD: TOSHIBA OCZ 240GB TR200 Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma) - Vatan Bilgisayar
HDD: Seagate Barracuda ya da WD Blue en ucuzu hangisiyse tercih edebilirsiniz. Seagate bir tık daha performanslıdır. P300 bu ikisinden de iyi ama stokta görünmüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı