Ryzen 5 2600 Sistem Oyunlarda Anlık Donma

Arkadaşların dediği gibi yazılımsalmış sorunum. Çok saçma gelebilir fakat Steel Series Engine'i kapadıktan sonra düzeldi :) Herkese teşekkür ederim, bu sorun yüzünden çok uğraşmıştım ve hatta işlemciyi servise göndermeyi düşünüyordum.

Arkadaşların dediği gibi yazılımsalmış sorunum. Çok saçma gelebilir fakat Steel Series Engine'i kapadıktan sonra düzeldi :) Herkese teşekkür ederim, bu sorun yüzünden çok uğraşmıştım ve hatta işlemciyi servise göndermeyi düşünüyordum.
Bende de var Steel Series Engine fakat nasıl bir etkisi var bilemiyorum, şaşırtıcı.

Steel Series Engine biraz sorunlu sanırsam Arctis 3 kullanıyorum. Bir ara engine açıkken lol oynarken illa bir kere oyun donuyordu. Daha sonra araştırdığımda bunun realtekle ss3 audionun çakışmasından dolayı olduğunu gördüm. Bende tüm oyunlara engine kapalı iken giriyorum. Lol bir daha hiç donmadı.

Steel Series Engine biraz sorunlu sanırsam Arctis 3 kullanıyorum. Bir ara engine açıkken lol oynarken illa bir kere oyun donuyordu. Daha sonra araştırdığımda bunun realtekle ss3 audionun çakışmasından dolayı olduğunu gördüm. Bende tüm oyunlara engine kapalı iken giriyorum. Lol bir daha hiç donmadı.
Anladım ben de deneyim o zaman. Aynı şekilde Arctis 3 kullanıyorum. Peki bu çakışma sorunun başka çözümü yok muymuş? İlla Engine kapatmak mı gerek?

Şöyle söyliyeyim enginede ayarları yaptıktan sonra saveleyince engineyi kapatsan bile ayarlar kalıyor. Bazende kapatmayı unutuyorum lol olsun bf1,bf4 oynarken bir sorun olmuyor. Bende tam anlayamadım. Csgo'da da baya sorun çıkarmıştı bana. Bir kaç güncellemeden sonra yavaş yavaş bu durum azalmaya başladı ama hala bazı oyunlarda sıkıntı yaratıyor. Arctis3 jaktan bağlandığı için. Arctis5'te böyle bir sorun yok araştırdığım kadarıyla. Arctis5 direk usbden bağlandığı için sorun yaratmıyor anladığım kadarıyla.

R5 2600 RX 570 16 GB 3200MHZ kullanıyorum henüz bir sorunla karşılaşmadım yani yazılımsal olabili veya psu kaynaklıda olabilir. Ben FSP Hydro 600W kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı