Ryzen 5 2600 Sistem yükseltme tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, sistemim günümüz oyunlarına yetiyor fakat bazı oyunlarda (MMO) beni bazı durumlarda zora sokabiliyor. Sistemim şu şekilde;
Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: Crucial 2x8 3000MHz.
Kasa ve PSU: Xigmatek en42531.
İlk etapta işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum fakat önerilerinize açığım.
Ekran kartın 2060 imiş. İşlemci takviyesi yapmanı öneririm.

Amaç oyun ise RX 6800 de düşünülebilir.
Hocam ekran kartı olarak AMD ye pek sıcak bakmıyorum ama tavsiyen için çok teşekkür ederim

Ekran kartın 2060 imiş. İşlemci takviyesi yapmanı öneririm.
Hocam şu an araştırıyorum, işlemcimi Ryzen 5 5600 alıp yanına bir tane soğutucu, ayriyetten m2 ssd almayı planlıyorum.

5600 ile 5600X arasında frekans hariç fark yok. 5600 alıp OC yaparsa aynı, belki de daha yüksek seviyeye çıkar 5600X'den.
Evet bunu arkadaşım da demişti, aralarında pek fark olmadığını, o yüzden X ile düz arasında kalmadım, siparişini verdim aldığım şeyler ise
ID-Cooling SE - 224 - XT Black soğutucu
Ryzen 5 5600
Crucial p3 500gb m2 ssd
Bios sürümüm çok eski olduğu için ilk işim biosu güncellemek olacak daha sonra işlemci montajı ve ekran kartını çıkartıp altına m2 SSD yi takmak olacak.

Evet bunu arkadaşım da demişti, aralarında pek fark olmadığını, o yüzden X ile düz arasında kalmadım, siparişini verdim aldığım şeyler ise
ID-Cooling SE - 224 - XT Black soğutucu
Ryzen 5 5600
Crucial P3 500GB M.2 SSD
BIOS sürümüm çok eski olduğu için ilk işim BIOS'u güncellemek olacak daha sonra işlemci montajı ve ekran kartını çıkartıp altına M.2 SSD'yi takmak olacak.

Birebir aynı soğutucu, sadece adı farklı ama daha ucuz:

Daha ucuza daha iyi bir SSD:
Neden daha iyi derseniz, DRAM mevcut.

Birebir aynı soğutucu, sadece adı farklı ama daha ucuz:

Daha ucuza daha iyi bir SSD:
Neden daha iyi derseniz, DRAM mevcut.
Hocam ayıptır söylemesi şirketin toptancısından bir miktar daha uygun fiyata aldığım için orayı tercih ettim, orada ise crucial markası mantıklı geldiği için aldım diğer markalara pek güvenemedim ve 256gb modelleri vardı sadece

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı