Aslında A320'ye BIOS güncelleyip 5600 32 GB DDR4 RAM de yapabilirsin. Amazon.com.tr
7500F e önerim.AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
ASROCK B650M-HDV/M.2 AMD B650, AM5, DDR5 7200+MHz(OC), HDMI, DisplayPort, 2.5G LAN, microATX Anakart - inventus
ASROCK B650M-HDV/M.2 AMD B650, AM5, DDR5 7200+MHz(OC), HDMI, DisplayPort, 2.5G LAN, microATX Anakartinventus.com.tr
Dediğinde çok iyi fakat anakart aşırı ısınıyor. A320 anakarta o işlemciyi takmak beni biraz kırar parçalar. Amacımda 5000 serisi ekran kartları çıkınca darboğaz yapmadan güzel bir oyun keyfi aktarması olacaktır. Onu haricinde anakarta bir göz atayım.
O zaman mantıklı hocam bende senin gibi yaptım B650 aldım ve attığım RAM'i Amazon'dan çok uyguna aldım 16 almanı önermem 32 al ve attığım anakart çok beğeniliyor 7950X ile bile çok başarılı. İki yuvasına 16x2 yaparsan AM5'in sonuna kadar değiştirmene gerek kalmaz.
2x8 alacağım muhtemelen attığın linkte RAM slotu 2 adet 4 lüsü var mı acaba?
Bin daha eklersen zaten attığım RAM'leri alabilirsin hem 32 GB 6000 MHz ve CL değeri düşük o CL 40 RAM'leri almanı tavsiye etmem hocam.
Tek kanal RAM de takmak istemiyorum aslında. Aklımda 4x8 var. Peki 8 GB RAM önerebileceğin var mı ilk etap da 2x8 alacağım bütçemi aşmak da istemiyorum. CL değer yüksek 8'lik RAM var mı acaba?
4 kanal da DDR5 pek kararlı değil XMP EXPO açarken genelde çok hata veriyor o yüzden biraz daha ekleyip taksit ile de olsa 16x2 almak çok daha mantıklı. CL değerinin düşük olması gerek yüksek değil hocam.
4 kanal da DDR5 pek kararlı değil XMP EXPO açarken genelde çok hata veriyor o yüzden biraz daha ekleyip taksit ile de olsa 16x2 almak çok daha mantıklı. CL değerinin düşük olması gerek yüksek değil hocam.
Hmm anladım DDR5'ten pek anlamam dediğim gibi dediğin gibi 32'lik alacağız o zaman.
Fiyat performans bir RAM öneriniz var mı acaba?