Ben sistemi yaklaşık 8-9 ay önce aldım ve ilk başta çok yük veren oyunları yüklemedim.
Yeni yüklediğim oyunlarda ise hep bir FPS düşüklüğü var ve FPS düşmesi yiyorum.
Mesela Witcher 3 ve Ark: Survival
Witcher 3'ü yüksek Ark'ı ise orta ayarlarda oynuyorum.
Sistem tam olarak:
Ryzen 5 2600
ASUS GTX 1660 Ti ROG STRIX.
ASUS B450M-K anakart.
G.Skill Ripjaws 3000 MHz 8x2 16 GB RAM.
Toshiba TR200 480 GB SSD
WD 1 TB HDD.
Kasam ise MB511 fanlar biraz fazla ses yapıyor sadece.
Monitör ise ASUS VG248QE 144 Hz 1ms
Not: Arada HDD ve PSU bölgesinden sürtünme sesleri geliyor onu da çözebilmiş değilim.
Hocam genellikle oyunda böyle zaten 60 FPS'e sabitliyor sanırım Witcher 3 ancak 4-5 dakikada bir 45-50 FPS'e düşüp tekrar yükseliyor o sırada da kasma oluyor. Ne yazık ki yakalayamadım o anı.
Hocam genellikle oyunda böyle zaten 60 FPS'e sabitliyor sanırım Witcher 3 ancak 4-5 dakikada bir 45-50 FPS'e düşüp tekrar yükseliyor o sırada da kasma oluyor. Ne yazık ki yakalayamadım o anı.
Hocam bir arkadaş denetim masasındaki performans seçeneklerinden sanal belleği 2190 MB'dan 16192 MB'ye çıkar demişti sorunun çözümü için denedim ancak hala aynı sorun var 2-5 dk da bir 45 FPS'ye kadar düşüyor. Sizce çözüm nedir ve sistemden mi kaynaklanıyor?
V-Sync açık sanırım ancak ondan olduğunu düşünmüyorum hocam.
NVIDIA Hairworks çok yük bindiriyor diyor herkes. Onu kapattım, sorun çözüldü gibi ancak bazen oluyor.
V-Sync'i deneyeyim, teşekkürler.