Erkan Gezer
Decapat
- AMD Ryzen 5 2600
- Gigabyte GTX 1060 6 GB Windforce
- MSI B450M GAMING Plus AM4
- Corsair 8 GB Vengeance DDR4 3000MHz
- Samsung 850 Evo 250 GB SATA 3 SSD
Son düzenleme:
Kaliteli olduğunu sanmıyorum ve çalışırken gürültülü çalışıyor.Kaliteli bir güç kaynağı ise 500 Watt yeterli olur.
Yeni PSU için bir bütçe belirlemedim ancak uygun olması her zaman iyidir. Sistemim için kaç watt PSU en uygun olur onu bilmiyorum.Markası ve modeli nedir?
Yeni almayı düşündüğünüz PSU için bütçe nedir?
O sistem tam yükte 225 Watt tüketir. Kaliteli bir 500 Watt güç kaynağı eğer 80+ sertifikalıysa en az %80 verimlilikle çalışır o da 400 Watt eder ki bu durumda %55 civarı bir sonuç çıkar %80 biraz abes kaçmış ama güç kaynağının kalitesine göre durum değişebilir tabi.500watt psu'yu o sistem %80 yükte çalıştırır.80+ sertifikası yoksa durum dahada vahim. 600watt 80+ bir psu alırsanız %65-70 yükte çalışacağından ses şiddeti önemli ölçüde azalacaktır.
Dostum sadece ekran kartı ve işlemcinin tükettiği gücü hesaplama. Usb portları, fanlar, diskler herşeyi kattığında o sistem en az 300watt güç tüketir. En az diyorum. Maksimum 330watt'a çıkabilir. Eğer birkaç ssd-hdd varsa.O sistem tam yükte 225 Watt tüketir. Kaliteli bir 500 Watt güç kaynağı eğer 80+ sertifikalıysa en az %80 verimlilikle çalışır o da 400 Watt eder ki bu durumda %55 civarı bir sonuç çıkar %80 biraz abes kaçmış ama güç kaynağının kalitesine göre durum değişebilir tabi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.