Çözüldü Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti Dying Light Kasma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sagurata

Kilopat
Sistemimde GTX 1660 Ti, Ryzen 5 2600, 8GB RAM, 480 GB SSD var. Dying Light oyununda 130-150 FPS alıyorum ama oyunu fazla kasma oluyor. Bunun çözümü nedir?

Çözüm

SSD test ettim bir sorun çıkmadı.

Sorunu çözdüm. NVIDIA pcss falan kapatınca drop gitti.
OC yaptıysanız OC'siz oynamayı deneyin. Stabilite sorunlarına neden olabiliyor OC.

AC: Origins'te öyle en azından.

Ayarlada çok yüksek ayara aldığın ayarı yükseğe indir. Çok yüksek ayarda stabilite sorunu olusuyor bazen. Pek anlayamadım bende. Oyunla alakalı olabilir.

Yaşadığınız kasma sorununu biraz açarmısınız? Görüntü kasıyor gibiyse VSYNC açıp FPS sabitleyin bu nevi kasma sorununu engeller. İkinci eğer FPS drop yaşıyorsanız sorunun iki sebebi olur SSD veya RAM yetersizliği. SSD'yi HDTune ile test edip bakabilirsiniz. Oyun içi değerlerinizi MSI Afterburner ile atarsanız diğer değelerinizede bakıp yorum yapabiliriz.

Tamamdır. 30 dakika sonra atacağım değerleri. Teşekkürler.
Normalde böyle olması gerekirken drop girdiği anda ekran kartı kullanımı düşüyor

Drop girdiğinde olan değerler.

Grafik Ayarları:

Geçenlerde Dying Light Enhanced Edition satın alıp oynadım aynı sistemin 16 GB Ram halini kullanıyorum ve herhangi bir drop, kasma sorunu yaşamadım. Isı değerleriniz normal gözüküyor. Sürücüleriniz güncel mi? Oyununuz orjinal mi?

Bende o sürümü aldım 1 hafta önce indirimdeyken. Herşeyim güncel. RAM ile alakası olabilir mi ?

Bende o sürümü aldım 1 hafta önce indirimdeyken. Herşeyim güncel. RAM ile alakası olabilir mi ?

eğer yanına bi 8 GB Ram daha alabiliyorsanız çok daha iyi olur tabi ki performansınızı gözle görülür bir şekilde arttırır ama ben ondan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…