Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti sistem darboğaz

Ben vikendide sadece golge dusurup 120 ustu fps aliyordum ilk yarim saat sonra gpu kullanimi ve beraberinde fps dusuyordu ancak oyunu kapatip 5 dakka bekleyince duzeliyordu. 80 fps alıyorsanız Sizde de gpu kullanimi dusuktur. Heleki vikendi dışı haritalarda oynuyorsanız, bayağı sıkıntı olan bir durum vardır. Tam sisteminizi yazarsanız ramlar ve ekran karti hangi marka?
Ben Pubg da aynı sistem de 85 FPS alıyorum. O kadarı sanmam vermez.
Alıntı yapmıştım ama bu forum farklı, cevapla yapmam gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 1080p çözünürlükteki televizyon ekranina taktım şu an bir fark yok çok sinir bozucu. %66 kullanima sahip Bf1 ultra ayarlar ve üstüne düşük fps alıyorum. Anlık 26 fpse düşüyor falan. Bios güncellesem düzelir mi acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba ozellikle bu konu için üye oldum. Pubg yok sisteminizi yormaz gibi fikirlete onem verme. Bende ayni sorundan muzdaribim. Powerin fanini kasaya entegre etmistim sessiz olsun diye, ondan olabilcegini dusundum eski haline aldim yinede yok. Anakartta gem vuruyordumki bir cafeci abi 2080 sistem topladi test ettik oradada sonuc berbat. Powerlari 750 wat 80+ yinede sorun pubg de devam etti.

Netten izledigim 2600 1660ti li videolarda bazilari gpu 99 kullanirken bazilari 60 70 lerde. Yani 2600 1660ti da gpu 99 kullanmak gerekiyor.

Sahsen yanilmiyorsam sorun ramlar. Ben islemci anakart ve ram parcalarini sattim. Yeni bir siparis vericem.

Çok aciklayici olamadim fakat şimdi konuya gelelim. 3600 ve 2060 ile gpu 99 kullananlar varken bizim 60 70 gpuda kalmamiz sacma. Benim sistem ilk 20 30 dakika gpu 90 ustu calisiyor sonrasini sicakliga bagladm fakat mumkun degil kule tipi sogutucum var islemci 55 derrceyi gecmiyor ekran karti 60 dereceyi gecmiyor. Bir ihtimal sorunlu 2600lere sahip olabilecegimiz geldi aklima 3.4 ghz den 3.85 e çıkardım gpu da oynama olmadi islemci yetmese en azindan bir tik gpu artardi. Sonra ramlarin kullanimdan sonra sisebilecegi geldi aklima ozellikle corsair lpx 3000 mhz cunku cafeci arkadaştaki tek ortak noktamız ramlar.

Tek kanal 8 gb ram kullanmiyorsaniz yani bemim gibi 2x8 kullanip gpu bu sekildr dusukse ram markaniz bizimkiyle ayniysa yani carsair lpx 3000 mhz ise kesinlikle ramleri degisip deneyin. Biz yarin cafede bunu deniycez evde parcalarimi sattim heniz siparis vermedim.

Pubg de 2600 1660ti gpu 99 kullanimla full ayarlarda haritasina gore 120 ile 160 fps arasi degerler aliniyor bilginiz olsun.
Bugünkü cevabınızı bekliyorum. Benimki de Corsair Lpx fakat tek kanal 8 GB 3000 mhz

Bugünkü cevabınızı bekliyorum. Benimki de Corsair Lpx fakat tek kanal 8 GB 3000 mhz
Senin sorunun tek kanal 8gb ram kullanman. Ikinci bir 8 gb ram aldigin da sorunun büyük ihtimal düzelir. Amd islemciler de tek ram kullanılırsa zaten performans sağlanamaz. Hatta bunla ilgili onlarca konu var senin sorununu yaşayan ve tek ram kullananlar, ikinci rami alınca sorunları düzeldi. Kaç gündür bende araştırdığımdan biliyorum.Yalnız ben riske edip lpx corsair 8gb daha ram almazdım. Benim tavsiyem. Baska bir 3000 mhz veya ustu 2x8 gb ram alın sorununuz %90 çözülecektir. O ramide satın gitsin.
720 p monitör kullanicaksaniz, oyun ayarlarından işleme ölçeğini %120 yapmayı ihmal etmeyin, fps artmaz fakat ekran kartına biraz daha yük bindirir daha kaliteli görüntü alır ve gpu kullanımını artırırsınız.

Senin sorunun tek kanal 8gb ram kullanman. Ikinci bir 8 gb ram aldigin da sorunun büyük ihtimal düzelir. Amd islemciler de tek ram kullanılırsa zaten performans sağlanamaz. Hatta bunla ilgili onlarca konu var senin sorununu yaşayan ve tek ram kullananlar, ikinci rami alınca sorunları düzeldi. Kaç gündür bende araştırdığımdan biliyorum.Yalnız ben riske edip lpx corsair 8gb daha ram almazdım. Benim tavsiyem. Baska bir 3000 mhz veya ustu 2x8 gb ram alın sorununuz %90 çözülecektir. O ramide satın gitsin.
720 p monitör kullanicaksaniz, oyun ayarlarından işleme ölçeğini %120 yapmayı ihmal etmeyin, fps artmaz fakat ekran kartına biraz daha yük bindirir daha kaliteli görüntü alır ve gpu kullanımını artırırsınız.
Öncelikle cevap icin teşekkürler. Başka ram taktıgınızda sorun çözüldü mü ? Ayrıca 250-300 TL arası ram önerir misiniz ? Bu nasıl ?

3200 MHz ayrıca uygun.

Veya bu:

Son düzenleme:
Başka ram taktıgınızda sorun çözüldü mü ? Ayrıca 250-300 TL arası ram önerir misiniz ? Bu nasıl ?

3200 MHz ayrıca uygun.

Veya bu:

Hepsi buradada yorumlarda gskil icin sorunlu demişler. Izledigim ayni sisteme sahip oldugumuz ve surekli gpu kullanimi 95 ustu olan birinin youtube videosu altinda yazdigi parca ozelliklerine bakip ayni rami alabilirsiniz. 8gb 270 x2 540tl suan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190817-005723_YouTube.jpg
    Screenshot_20190817-005723_YouTube.jpg
    207 KB · Görüntüleme: 46
Viewsonic 75hz 1080p monitor msi gtx1660 armor oc kullanıyorum a10 7890k 12gb ddr3 lü bir pc ye bu kartı aldım geçtim. Darboğaz vs yapacağını biliyordum zaten umursamadım. Rx590 istiyordum fiyatına göre iyiydi lakin tdp den dolayı nvidia da karar kıldım. Vsync ayarı 1 deyken Rainbow da 35fps veriyordu. 2 yapınca sabit 75fps ye çıktı. Aynı durum gta v de de başıma geldi. Vsync "Half" deyken fps yerlerde. Onu "Half" den "On" yaptım. Acayip akıcı oldu ama darboğazdan dolayı tam verim alamıyorum karttan. Ama bu pc ye göre akıyor oyun gene. Bf1 e gelecek olursak benim pc de low da da ultra da da fps drop var. Özellikle 64 kişilik maçlarda daha fazla. Ben pc nin işlemci ram vs. ekran kartını besleyemediğini düşünüyorum benimkinde. Bir de Bf1 de bir problem var. Ben onboard amd a10 7890k nın gpu ile de denedim. Nvidia ile de. Dx12 yi açınca menüler kasıyor. Dx12 açıkken pc donuyor oyunda. Reset atıyorum. Bu oyun da da var bir problem. Dx12 sorunlu ve güncelleme almıyor artık oyun eski olduğundan. DX11 kullanıyorum o oyunda. Bf v de nasıl olacak merak ediyorum. Vsync la biraz uğraşın bakalım oyunlarda farkedecek mi? 720p ile bu kartlar kendini yormaz o yüzden gpu kullanım oranı %100 e çıkmaz. Pc nin işlemci bile her zaman %100 olmuyor. O anki yüke bağlı bir olay. Anca şöyle olur birkaç yıl sonra daha kaliteli foto gerçekçi oyunlar çıktığında 720p de bile %100 e yaklaşmaya başlar. O zamana kadar zaten rtx2xxx super serisinin bile 2-3 nesil üstü çıkmış olur. Gtx16xx gtx1xxx ler demode olur gider. 3-4 sene 1080p ultra-high-medium vs. Oynatsın bana yeter. Zaten o sürede dx13 çıkarsa ve bunu desteklemeyen tüm kartlar demode olacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok kararsız kaldım. Ekran kartımı iade mi etsem? Şöyle Recep Baltaş gibi profesyonel yok mu yardım edecek? Gerçekten sinir bozucu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı