Ryzen 5 2600 ve GTX1660 Ti Darboğaz

Crowley3734

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F 6-Core Processor
A620M S2H Anakart
16GB DDR5 6000Mhz RAM
Asus Dual RX 7700XT
Arkadaşlar AMD Ryzen 5 2600 işlemcim MSI Armor GTX1660 Ti ekran kartım 8GB DDR4 3000MHZ RAM'im 600W var. Bir de kötü bir monitör. Oyunlarda tam performans alamıyorum V-Sync kapatıyorum ekranda titremeler yırtılma gibi şeyler oluyor. MSI Afterburner programından değerlere baktım Battlefield 1 de CPU kullanımı %50 %40 civarında V-Sync açık iken ekran kartı %70 %60 kapalı iken %95 98 gibi oluyor. RAM kullanımı ise de 7800 civarı oluyor RAM mi yetmiyor monitörde mi bir sıkntı var anlamadım. Kısacası bilgisayar tam performansını veremiyor. Bir şeyden dolayı darboğaz oluyor sanırsam. Bir yardımı olursanız çok sevinirim.

53fd9a1d-a1ff-47df-9734-cd777a76c022.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey ortada işlemci %23 kullanıyor farkındaysan. Ekran kartı kullanamama sebebi açık bir şekilde kendi azından söyledin monitör. İyi bir monitör şart o sisteme.

Ryzen 2600'ün GTX 1660 Tİ'a darboğaz yapması imkansız hatta en iyi CPU vs GPU takımlarından birisi olduğunu söyleyebilirim ki daha yüksek ekran kartlarını besleyebilecek bir işlemci nereden bu kadar kesin konuşuyorsun dersen de aynı sistemin kullanıcısıyım :) işlemci kaynaklı değil de SSD,HDD,PSU gibi donanımlarına bir bak derim %98 GPU kullanımı gördüysen işlemci kaynaklı olmadığını düşünüyorum,bence diğer donanımlarına bak.

V-Sync açıkken GPU kullanımının %60 %70 olmasının sebebi, Monitörün kaç Hz ise V-Sync açıkken o değere sabitlenir ve ekran kartın o Hz değerine kilitlendiği için %70 civarlarında kalır. Yani kısacası ekran kartın %70 kullanmayla o FPS i verebilmektedir.

cevaplarınız için teşekkürler en kısa sürede monitör alıcam gtx1660ti için ucuz ve iş gören bir monitör tavsiyeniz varsa çok sevinirim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı