Ryzen 5 2600 ve RTX 2060 sistem Battlefield FPS düşme sorunu

Slagedon

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç aydır yaşadığım bir sorunu size anlatmak istiyorum. Ama önce size birkaç bilgi vermem gerekecek sistemim;
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4-3.9 GHz
  • Ekran Kart: MSI Ventus XS RTX 2060 6 GB 14000 MHz
  • Anakart: ASUS Prime B450 M-K
  • RAM: Kingston HyperX 16 GB 2400MHZ (2X8)
  • PSU: Zalman ZM500-LE 500W
  • HDD: Seagate 1 TB 7200RPM
  • Cooler: Wraith Stealh Soğutucu
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Yaşadığım sorun FPS düşme sorunu, ama sadece bu düşme Battlefield 1 ve 5'te oluyor diğer hiçbir oyunumda bir FPS düşme sorunum yok. Örn. (Metro Exodus, Max Payne 3, GTA V, War Thunder, PUBG, C.O. D. W.W. 2, Tannenberg) bu gibi grafiği güzel, fena olmayan oyunlarda hiçbir drop sorunum yok fakat iş BF1 ve BF5'e gelince 110 FPS'den 80'lere düşüyor ve bu da çok göz rahatsızlığı veriyor oyunların ikisini de Ultra ayarlarda oynuyorum aklınıza gelebilecek her şeyi denedim sıcaklık değerlerim normal GPU 69 falan CPU 50 derece frekans düşürecek bir temp. yok benchmarklarda da bir drop olmuyor hiç. Acaba 2400MHZ yeterli bir değer değil mi? Bildiğim kadarıyla AMD Ryzen'ler 3000 ve 3200 MHz'nin altında olursa tam verimde çalışamıyorlarmış ya da 500W PSU yeterli midir bu sisteme? Drop denilen şeyin HDD veya RAM'den olduğunu bilirdim hep eskiden RX580 kullanırdım hiç sorunum yoktu umarım bir çözümü olur çünkü bu 2 oyun benim PC almama sebebiyet yaratan oyunlar onları oynayamadığım her süre sanki boşu boşuna PC almışım gibi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı