Ryzen 5 2600 ve RTX 2070 Uyumu

İslemciye OC yaparsan aradaki fark azalacaktır, birde monitör 4K gibi yüksek çözünürlükte olsaydi o darboğaz minimuma düşerdi, belki hiç olmazdı (OC ile).

Kusura bakmayın fakat en büyük hatanız o monitör olmuş.
1080p monitöre 2200 lira vermek ne bileyim.
Biraz bekleseniz 2k 144hz monitörler 2000 liraya düştüler.
TN olsun istiyorsanız da AGON 24" 144hz monitör düştü 2000 liraya yine.
Benim ekran kartım 2070s olsa 1080p monitörüm bile olsa DSR ile 2k kullanırım açıkçası. Görüntü kalitesi bariz artıyor, en azından RX5700 için öyle.

Ayrıca şunu da belirteyim. Konu sahibi RTX için kart almış, yani RTX kullanılacağı zaman ekran kartına aşırı yük binecek ve işlemcinin yükü azalacak. Kısaca RTX için aldığınız kartı RTX ile kullandığınız an işlemciyi boşa değiştirmiş olacaksınız.

Ama bir önemi kalmamış çünkü burada tebrik ederim konu sahibinin cebini düşünen insanlar var fakat konu sahibi "bana para harcatın" şeklinde belirtince yapacak bir şey kalmıyor.

Hicbir problem yaşamazsınız hocam, bahsettikleri şey şu, ekran kartınız o kadar güçlü ki bir kısmı boş bekleyebilir. Ama bu sizin oyun performansınızı etkilemez. Yani ekran kartınız, işlemcinize diyor ki "sana bi vursam yüzde yirmisi boşa gider". Ilerde 2k veya 4k monitör alırsanız onu da besler ekran kartınız. Rtx'ler biraz fuzuli gibi geliyor şu an.

Nasıl bir problem olur düşük mü kalmış işlemci? 1 sene önce toplamıştım bu PC'yi şimdi ekran kartını yükseltiyorum. İşlemci de mi yükseltmem gerekli yani. Nasıl bir sorun oluşturabilir? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu sisteme tavsiye ettiginiz bir işlemci var mı peki ona da bir göz atayım ben.
fps drop yaşarsın devamlı2070 e en azi7 ayarında bir işelmci lazım. ryzen 7 de olabilir.
Herkese iyi günler,

MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0x16 ekran kartı (GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio)

Siparişi verdim. İşlemcim AMD Ryzen 5 2600 3.9 GHz 19MB. Anakartım MSI B450-A PRO AM4 DDR4 3200+ MHz. Güç kaynağım 650W 80 Plus Power. RAM 32 GB G.Skill 3200 MHz. Monitör VG278QR ASUS 165 Hz.
Sorum şu aldıgım ekran kartı bu sistemde sıkıntı yaratır mı yoksa düzgün bir biçimde sorunsuz çalışır mı yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
%10 darboğaz var

Hiç bir sorun olmaz monitör ilede bir sorun yok.İleride 3000 4000 serisi bir işlemci takarsınız tam performans alırsınız bu forumdaki kişiler neden insanları yanlış yönlendiriyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı