Ryzen 5 2600 ve RTX 2070 Uyumu

Sistemin iyi, en kötü ayarlardan çözünürlüğü %120 yaparsın monitörün 1080p bile olsa keskinlik katar, yazılımsal dolaylı çözümler varken bence işlemci değişimi en son yapılacak secenek olmalı.

Herkese iyi günler,

MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-e 3.0x16 ekran kartı (GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio)

Siparişi verdim. İşlemcim AMD Ryzen 5 2600 3.9 GHz 19MB. Anakartım MSI B450-A PRO AM4 DDR4 3200+ MHz. Güç kaynağım 650W 80 Plus Power. RAM 32 GB G.Skill 3200 MHz. Monitör VG278QR ASUS 165 Hz.
Sorum şu aldıgım ekran kartı bu sistemde sıkıntı yaratır mı yoksa düzgün bir biçimde sorunsuz çalışır mı yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Ekran kartın üst seviye ve yeni nesil olduğu için darboğaz yapar bide ramlar sadece 32 gb mi yoksa 2x16 veya 4x8 mi eğer çift veya 4 kanal kullanıyorsan pek sorun olmaz en fazla 4 k da ve rtx açıkken performans kaybı yaşarsın ama 2 k da her oyunu oynatır heralde

Bence 1080p de 165 fps için rtx 2070 s yerine vega 56 veya 64 alabilirdin. Ve işlemcin ryzen 3600x yerine 3700x olurdu hatta msi x570 a pro anakart da alabilirdin. En azından ekran kartı yetersiz geldiğinde (3 yıl sonra ki rtx 2070 s de 3 yıl sonra rağbet görmez) hem monitör hem ekran kartı upgrade yapabilirdin.

ASUS GTX 1070 8G OC var suan Ray Tracing'den dolayı 2070 almayı tercih ettim. GTX 1070'i satacagım için masraf da fazla olmayacak.
İşlemciniz nedir, kaça satıcaksınız? Garantisi var mı hala? Bnde i5 6500var ve artık nefret.......... 3yıl oldu alalı. Artık yeter didim, 2k 144hz monitördeyim bir de. Fps kaybı yasıyomusun yıllardır. 15 20 fazla alacakken didindim...😑 Sizce kasamı satıp yeni toplasam? Yoksa gtx1080ti 2.el mi alsam bide 2.el i7 6700 falan? Anakartım h170m-plus cnkü :))) okdr destekliyor.

Herkes zaten yazmış. Keşke almadan önce bi danışsaydın.
O işlemci 1080P' de o karta darboğaz yapar ama FPS drop ve ya ekranda titreme yapmazsa işlemci yükseltmeden sadece ekran kartının gücünü kısıtlı oynayabilirsiniz.
Monitörü 165HZ yerine 2K alsaydınız sorun çözülürdü.
Alın kartı kullanın sorun yoksa drop ve titreme gibi kullanın yoksa işlemci upgrade gerekli.
Bu arada ekran kartını kaça aldınız.

Yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Yeni konu açmayayım. İşlemcinin 1080p çözünürlükte darboğaz yaparken, 2k veya 4k'da darboğaz yapmamasının sebebi nedir? Daha yüksek çözünürlük ekran kartını zorlayacağı için işlemciye daha mı az yük biniyor? Mantığı ne bunun? Teşekkürler.
Evet, çözünürlük arttıkça yük işlemciden ekran kartına doğru kayıyor, ama teknik olarak açıklamasını bende bilmiyorum.

Belli ki yavaş yavaş yeni parçalar alarak sistemini yükseltmek istiyorsun. Elbette ki yeni GPU çok güçlü olduğu için işlemci darboğaza neden olur ancak şu an CPU yükseltmek zorundasın diye bir kural yok. Paran denkleşince veya bu şekilde bir sene daha kullanıp daha yine 2600'ü aldığın gibi ucuz yollu ama fiyat/performans oranı yüksek bir işlemci alabilirsin. Herşey birden yükseltilecek diye bir şey yok.

Herkes zaten yazmış. Keşke almadan önce bi danışsaydın.
O işlemci 1080P' de o karta darboğaz yapar ama FPS drop ve ya ekranda titreme yapmazsa işlemci yükseltmeden sadece ekran kartının gücünü kısıtlı oynayabilirsiniz.
Monitörü 165HZ yerine 2K alsaydınız sorun çözülürdü.
Alın kartı kullanın sorun yoksa drop ve titreme gibi kullanın yoksa işlemci upgrade gerekli.
Bu arada ekran kartını kaça aldınız.
Zaten 165hz 1080p monitör ile 144hz 2k monitör neredeyse aynı fiyat

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı