Ryzen 5 2600 ve RX 580 8 GB Düşük Performans

Omer_Faruk_TR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bir sistemim var özellikleri aşağıdaki gibi;

8 GB RAM
RX 580 8 GB
AMD Ryzen 5 2600
B450M anakart
Win10 64 Bit

LOL'de yüksek ayarlarda 60 FPS alıyorum bu olay Fortnite'da da aynı şekilde 30 40 FPS'e düşüyor.
Ne sorunu vardır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan Windows kurulumu yapıp hatasız şekilde sürücüleri yükleyin, düzelecektir. Normal değerler değil.

Dalga mı geçiyorsunuz :D LOL de 60 fps alman neredeyse imkansız bir sıkıntı olduğu belli. Monitörün Hz ayarına bakar mısınız benimde öyleydi 60Hz sabitlenmişti 144e çekince düzelmişti.
Hayır dalga geçmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

60 FPS az ama tek kanal performansı etkiliyor. DDU ile ekran kartı driveri kaldırıp yeniden yukleyin.

Hayır dalga geçmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

60 FPS az ama tek kanal performansı etkiliyor. DDU ile ekran kartı driveri kaldırıp yeniden yukleyin.

LOL de gerçekten tek kanal performansı yüzünden mi 60 fps aldığını düşünüyorsunuz. Ben de biliyorum dual channel olduğu zaman fps in 5-10 arttığını ama bu sorunun bunınla hiçbir alakası yok.

Bu olayın tek ram'in tek yada çift kanal çalışması ile ilgili bir durum yok. Yapman gerekenleri sırasıyla söylüyorum:
1- BIOS güncellemesini resmi site üzerinden yapman gerekiyor.
2- Ekran kartı driverlerını DDU ile kaldırarak yeninden en güncel sürümü kurmalısın.
3-Eğer sorun halen düzelmez ise işletim sistemini sıfırdan kurabilirsin.
4-Bu işlemlerin her aşamasında sıcaklık değerleri, frekans gibi değerleri ölçmeyi unutma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı