Öncelikle kusura bakmayın arkadaşlar "geçici olarak" yetkilerim kısıtlandığı için cevap bırakamadım.
Bir sürü cevap geldi bunları cevaplamak istiyorum.
Yanıt 1 : Core Temp ve Prime95 isimli bu iki uygulamayı indirin. Prime95'i yarım saat çalıştırın (Bu işlem CPU'yu %100 yükte çalıştıracaktır.), Core Temp'ten sıcaklıkları kontrol edin.
Cevap 1 : Hocam öncelikle benim sorunum CPU nun ısısından dolayı kaynaklı bir sorun CPU 81 dereceyi bulduğu zaman ve üstüne çıkıyor ise bilgisayar yanıt vermiyor. (Bu arada CPU %100 de çalışmıyor çalışmasına da gerek duymuyorum zaten GPU nun %100 olarak çalıştığını ve 70 derecelerde oynadığını gördüm bu CPU ya etki ediyor ama bir yandan)
Yanıt 2 :Kasanın ön panelini açık kullanman gerek. O kasa cidden kötü. Hava sirkülasyonu olarak Phanteks P400A ve F/P olarak Zalman N3 öneririm. Ayrıca böyle sorunları olan çoğu kişinin ortak yönü de tek RAM kullanması. Sorunsuz deneyim için çift kanal yapın.
Cevap 2 : Evet hocam doğrudur kasanın ön panelini açmadan R6S oynayamıyorum çünkü durmadan ısı birikiyor kasa içerisinde ve hava almıyor. hava sirkülasyonu yok denilecek şekilde az ve ön paneli camdan olduğu için bir işe yaramıyor (Zalman N3 ü açıkcası beğenmedim araştırdım ama kötü gözüküyordu beni daha çok böyle yeni modern ve ucuz kasalar götürebilecek şekilde bir model arıyordum) örn:"Yanıt 3" de ki kasa
Yanıt 3 :MB511 alabilirsin kasa olarak. Mükemmel tek kelimeyle
Cevap 3 :Şu şekil kasalardan lazımdı bana ama tek kasanın değişmesi ilen düzelecek mi onu bilemeyiz belki de işlemci kaynaklı bir şey olabilir diye düşünüyorum. Gerekirse kasanın sirkülasyonu berbat olsun sıvı soğutma yaparsam sirkülasyonu olmayan kasa alsam işlemciyi(CPU) soğutacağı için benim açımdan bir problem olmayacaktır diye düşünüyorum o yüzden güzel bir hava soğutma satın almayı düşünüyorum eğer bunun ile alakalı bir şey biliyorsan cevaplar isen iyi olur