Ryzen 5 2600 ve RX 580 sistem toplama

bymonkey

Decapat
Bu fiyat aralığında PC toplayacağım. Görüşlerinizi ve sitemin eksiklerini belirtmenizi rica ediyorum bu işlerde yeniyim. Her şeyi bir siteden alacağım.

Topladığım sistem;
  • İslemci: Ryzen 5 2600
  • Anakart: B450M-A
  • RAM: 16 GB Corsair 3000 MHz RAM
  • Kasa: Dark R30
  • Ekran kartı: RX 580 8 GB Sapphire Pulse ya da Nitro+ kararsızım
  • PSU: Aerocool 600 wat kas series 80+
  • Sıvı soğutma: Akasavenom A20 ya da Dark W242R
  • SSD: 120 GB Adata SSD
  • HDD: 1TB Aeagate Barracuda

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme tek kanal RAM olmamış. Onu çift kanal ile değiştirin.

Üst düzey hız aşırtma hedeflenmiş ama anakart yarı yolda bırakacaktır. Üst düzey hız aşırtma için B450 Tomahawk'ın altına düşmeyin.

16GB RAM varken RX 580 4GB'lık modellerini almaktan zarar gelmez.

Benim pek bilgim yok ama yardımcı olmaya çalışayım.

Kasa için Dark markasının ucuz ama bundan dolayı kalitesiz olduğunu söyleyen var, memnun kalan da var. Bana ucuz etin yahnisi hesabı gibi gelmeye başladı şu sıra, 5 fanlı modeli bile 300 TL çünkü.

Güç kaynağı için FSP markası methediliyordu.

Benim önerim Ryzen 5 2600 için sıvı soğutma almanız gereksiz olur. Stok soğutucuyu kullanıp onun yerine o bütçeyi ekran kartına ve anakarta aktarmanız RAM olarak 3200 Mhz 2x8 RAM almanızı tavsiye ederim. Rx 590 8 gb 1780 TL hepsiburada'da. Anakart olarakta Asus TUF öneririm. Aynı fiyata kat kat performanslı bir sistem sahibi olursunuz.
Ayrıca kasa olarak R30 çok eski kaldı daha yeni çıkmış modern kasalara yönelebilirsiniz.
PHANTEKS P350X TEMPERED GLASS BLACK ECLIPSE P350X (PH-EC350PTG_DBK) DIJITAL RGB Şerit LED Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
Ucuz ama bol RGB fan olsun dersen şu kasayı incelemeni öneririm. Yeni çıkmış 6 adet RGB fan ve 4 tarafı cam bir kasa. PSU yeri gizli ben ön panelinde 4 adet USB çıkışı fan kontrolcüleri flan güzele benziyor.
PowerBoost Unique Serisi VK-G3903S Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Böyle bir sistem topladım.Astro kasa iyi midir? Phanteks kasalar öneriliyor fakat hepsini bir siteden toplayacağım ve rgb fan olması beni cezbediyor.Dediklerinizden yola çıkarak böyle bir sistem topladım iyi midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20181231-215932_Chrome.jpg
    167,7 KB · Görüntüleme: 35
Sistem güzel ama bana soracak olursan anakartı bir tık iyileştirmeni öneririm. Neden dersen m.Atx boyutunda ve cam kasanın içinde kücücük kalacak ve hiç bir gösterişi RGB özellği yok o kadar masraf ediyon sistemin bütün havası sönecek . Şu anakartı alsan daha iyi olur sanki.
Asus B450 Tuf Plus Gaming 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 ATX Anakart
Kasa senin içine sindi ise güzeldir. O kasa Vatan'da var yakınında Vatan bayisi varsa gidip canlı görebilirsin. 650 W 80+ bir PSU var yanında markası Xigmaten ama yeterli olacaktır heralde.

Yardımlarınız için teşekkkürler. Dediğinizi yaptım tuf serisi bir anakart aldım ve rx 580 se ile sistemi değiştirdim. Rx 590 almalı mıyım sizce yoksa 200 tl ye değer mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20181231-230015_Chrome.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 22
Yardımlarınız için teşekkkürler. Dediğinizi yaptım tuf serisi bir anakart aldım ve rx 580 se ile sistemi değiştirdim. Rx 590 almalı mıyım sizce yoksa 200 tl ye değer mi?
Hepsiburada'da zamlanmadıysa uygundu RX 590, alınabilir. Kasa ile güç kaynağını ayrı almanızı tavsiye ederim. Kasa olarak MB511 ile 275r modellerini önerebilirim; güç kaynağı da 80+ sertifikalı olsun. HDD'de WD veya Toshiba daha iyi olur sanki, Seagate biraz sıkıntılı diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…