Ryzen 5 2600 vs. Ryzen 5 2600x

2600 daha düşük TDP'li olduğundan yanında gelen soğutucu düşük performanslıdır. O yüzden kullanıcılar çoğunlukla stok hızda kullanılır kimisi de ufak çapta overclock yaparak kullanır. Başta kendi soğutucusunu kullanmanda mahsur yok fakat zamanla soğutucu yenilenirse daha iyi olur. Aslında her ikisi içinde bu dediğim geçerli stok soğutucuya bir yere kadar katlanılır. Son satırda yazdığına işlemcileri kullananlar daha net yorum yapar Ryzen kullanmadığım için kesin bir şey diyemem. Belki o isteğini 2600'de karşılıyordur.

2600 daha düşük TDP'li olduğundan yanında gelen soğutucu düşük performanslıdır. O yüzden kullanıcılar çoğunlukla stok hızda kullanılır kimisi de ufak çapta overclock yaparak kullanır. Başta kendi soğutucusunu kullanmanda mahsur yok fakat zamanla soğutucu yenilenirse daha iyi olur. Aslında her ikisi içinde bu dediğim geçerli stok soğutucuya bir yere kadar katlanılır.

Anladım hocam ama hala ikilemdeyim :D Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Ekran kartım Sapphire Nitro+ Rx 580 bu arada.

Ah şu dolar kuru yok mu ah... Bundan 7-8 ay önce 2700X 1700 TL civarlarındayken şimdi 2600X 1700 civarlarında.
Ben yerinde olsam 2600 ve B450-A alırdım. 2600X ara işlemci onu alıp overclock yapacağıma bütçe arttırıp 2700 almayı yeğlerim. Bu tabi kişisel yorumum kimisi benden farklı düşünebilir.
Bu arada alakasız ancak yanında termal macun alayım mı almışken ilk geldiğinde sürmem lazım sanırım.

Uzun lafın kısası hocam, 2600 alsanda 2600X alsanda hiç bir şekilde pişman olmazsın.
Bu arada alakasız ancak yanında termal macun alayım mı almışken ilk geldiğinde sürmem lazım sanırım.
Termal macun sürülü bir şekilde geliyor diye biliyorum kaç tane kutu açılımı izlediysem soğutucu bloğunun üzerinde sürülüydü.

Uzun lafın kısası hocam, 2600 alsanda 2600X alsanda hiç bir şekilde pişman olmazsın.

Termal macun sürülü bir şekilde geliyor diye biliyorum kaç tane kutu açılımı izlediysem soğutucu bloğunun üzerinde sürülüydü.
Benim izlediklerim de hep üstündekileri silip başka bir tane sürüyorlardı.

AMD'nin ürünü kötü performans sergileyecek bir şey yapacağını sanmıyorum. Adamların elinde daha kaliteli bir macun vardır onu kullanıyorlardır. Ama sen yeni sistem toplayacağın için şuan ekstra bir termal macun almak fuzuli bir masraf bütçe arttırımına girer diye düşünüyorum.

AMD'nin ürünü kötü performans sergileyecek bir şey yapacağını sanmıyorum. Adamların elinde daha kaliteli bir macun vardır onu kullanıyorlardır. Ama sen yeni sistem toplayacağın için şuan ekstra bir termal macun almak fuzuli bir masraf bütçe arttırımına girer diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı