Ryzen 5 2600'ün uzun süre yükte çalışması zararlı mı?

370472

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
108
5-6 saat Forza Horizon 4, Doom Eternal, Valorant, Resident Evil 7 oynamak işlemciye zarar verir mi? Çünkü kasa aşırı ısındı ve yeniden başladı. Sonraki birkaç dakika işlemci boşta 80 dereceydi. İşlemcim Ryzen 5 2600, ekran kartı RX 570 Pulse 8 GB.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli soğutamıyorsanız bu değerler 90'a veya 100'e ulaşıyorsa ki ulaşmış sistem koruma amaçlı kapatmış. Macun yenileyin. Yüksek sıcaklıkta kullanırsanız sıkıntı yaratır. Onun dışında bir sıkıntı olmaz.
 
Isınıp kapanıyorsa bir sorun, soğutmanızı düzeltirseniz yük altında çalışmasının bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
 
Uzun süre kullanmak sıkıntı yaratmaz fakat eğer bilgisayarı yeniden başlatacak kadar ısınıyorsa bir sıkıntı olabilir termal macununu değiştirseniz iyi olur
 
İşlemcinin bozulmasına neden olacak bir sürü yan etkenler vardır. Her şey işlemciyle alakalı olmayabiliyor. Kasanın hava akışının kötü olması veya fanın iyi soğutamaması ve aşırı tozlanması, termal macunun kuruması. Güç kaynağının iyi olmadığı için ani voltaj yükselmesinde yanması vs. dengesiz OC yapmakta buna dahil.
 
Yeterli soğutmayı sağlarsanız ömrü falan kısalmaz. Araba motoru değil ki bu kullandıkça ömrü kısalsın.
Bütün elektronik eşyaların 5 yıldan sonra bozulması beklenir. Bozulsa bile şaşırılmaz yani. Yazılmayan kanundur bu. Araba motoru değil ama araba motoru gibi.
 

Geri
Yukarı