Ryzen 5 2600X Performans düşüklügü

Makaleler
1
Yer
Nevşehir Merkez
  • Ryzen 5 2600X islemci
  • MSI bazooka V2 anakart
  • Gigabyte Aorus Extreme RTX2060 ekran kartı
  • High Power 600W 80+ Gold PSU
  • 2x8 Corsair Vengeance RAM
  • MB511 RGB kasa

Arkadaşlar sistem bu şekilde, son gunler de acayip derece performans düşüklüğü yaşıyorum. GTA 5 oynarken işlemci 89, ekran kartı 69 FPS 35'e kadar düşüyor. Cinebench R20 testinde tek çekirdek 404, çoklu çekirdek 2910 gelirken aynı işlemci ile yapılan testler de tek çekirdek 421 ve çoklu çekirdek 3048 çıkıyor. BIOS güncel, yazılımlar hep güncel, sebebi ne olabilir? Anakart mosfetleri 70 dereceye çıkıyor sebebi bu olabilir mi? Hani kesin bu diyebilecek varsa ya 65 TDP değerine sahip 3600 alacağım ya da anakartı B450 Gaming Plus Max ile değişeceğim. Çünkü 2600 işlemci RTX 2070 bile besler diyenler vardi, bu 2060'a güç getiremedi.

Son düzenleme:
Bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir. İyi bir virüs taraması yapmanızı öneririm.
Yada masaüstü bilgisayarlarda soğutma fanları tozlandığındada performans düşüklüğü oluyor
Bilgisayarınıza virüs girmiş olabilir. İyi bir virüs taraması yapmanızı öneririm.
Yada masaüstü bilgisayarlarda soğutma fanları tozlandığındada performans düşüklüğü oluyor

Yada masaüstü bilgisayarlarda soğutma canları tozlandığındada performans düşüklüğü oluyor
Kaspersky kullaniyorum. Film izlemek için bile bilgisayarımı kullanmam. Oyunlarım hep orijinal. Tozlanma konusunda tertemiz, çözemedim bir türlü.

Bende aynı sıkıntının benzerini yaşadım çok fazla FPS düşüklüğü olmasada oyunlarda hisettiyordu iyi performans vermiyordu, Meşhur çözümleri yaparak çözdüm, Güç planı, Arka plan uygulamaları, Sistem özelliklerini kapatma, Gereksiz dosyaları silme, Windows performans ayarlarını düşürme VB. ayarları yaptım hem FPS hem de performans gelişti.

İşlemci soğutmanız ve kullandığınız macun nedir? İyi bir soğutma takın işlemciye. Ayrıca kasayı açıp fanı bir kontrol edin.
ML240 RGB AIO kullaniyorum. Islemci sıcaklığım CPB ile 60'ı geçmiyor, abi kafayı yiyeceğim. Termal macun Cooler Master mastergel maker. Fan konusunda CM fanlar ses yapiyor diye Corsair HD120 ile değiştim.
Bende aynı sıkıntının benzerini yaşadım çok fazla FPS düşüklüğü olmasada oyunlarda hisettiyordu iyi performans vermiyordu, Meşhur çözümleri yaparak çözdüm, Güç planı, Arka plan uygulamaları, Sistem özelliklerini kapatma, Gereksiz dosyaları silme, Windows performans ayarlarını düşürme VB. ayarları yaptım hem FPS hem de performans gelişti.
Inan GTA 5 de 1 saat oynadıktan sonra normal alanda 45, yeşillikte 35'i görüyorum. En sıcak olan anakart 70, işlemci 60, ekran kartım 55, sıcaklıktan yana bir sıkıntım yok neden anlamadım.

Son düzenleme:
Diğer oyunlarda da aynı sorunu yaşıyor musunuz?
LOL mesela, normalde TF'de 190-204 alabiliyorken şuan 114-123 FPS alıyorum. Sorun ne anlamadim. DDU ile ekran kartını sildim yükledim olmadi, sürücüler güncel dikey aparatı kullanıyorum ama araştırdım FPS etkisi yok denecek kadar az diyorlar. FurMark testi yaptım o konuda üzerinde olması ile aparatta olması arasında 1 FPS oynadı. Islemci resmen ölüyor gibi, crack işinden zararlı yazılım buluşacağı için titiz bir insanım ki Kaspersky 2 yıllık aldım, korktuğum için. Oyunlarımı hep Steam, Origin ve Epic üzerinden temin ediyorum (Hem zararlı yazılım yüzüne hem de emek verilerek yapılmış şeylerin korsan olarak alınmasına karşı olduğum icin). Cozemedim şüphe ettiğim tek şey anakart kaldı. Aida64 ile HWmonitor'de anakart kısmı oyunda 70 derece hatta testte 20 DK sonunda 98 gördüm. İşin aslı @Recep Baltaş Abi ya da biri anakart işlemci performansına etkisi olur derse anakartı değişeceğim ya da 65 TDP'lik 3600 ile anakartı rahatirsin derse işlemci alacağım.

LOL mesela, normalde TF'de 190-204 alabiliyorken şuan 114-123 FPS alıyorum. Sorun ne anlamadim. DDU ile ekran kartını sildim yükledim olmadi, sürücüler güncel dikey aparatı kullanıyorum ama araştırdım FPS etkisi yok denecek kadar az diyorlar. FurMark testi yaptım o konuda üzerinde olması ile aparatta olması arasında 1 FPS oynadı. Islemci resmen ölüyor gibi, crack işinden zararlı yazılım buluşacağı için titiz bir insanım ki Kaspersky 2 yıllık aldım, korktuğum için. Oyunlarımı hep Steam, Origin ve Epic üzerinden temin ediyorum (Hem zararlı yazılım yüzüne hem de emek verilerek yapılmış şeylerin korsan olarak alınmasına karşı olduğum icin). Cozemedim şüphe ettiğim tek şey anakart kaldı. Aida64 ile HWmonitor'de anakart kısmı oyunda 70 derece hatta testte 20 DK sonunda 98 gördüm. İşin aslı @Recep Baltaş Abi ya da biri anakart işlemci performansına etkisi olur derse anakartı değişeceğim ya da 65 TDP'lik 3600 ile anakartı rahatirsin derse işlemci alacağım.
Bilimsel bir dayanağı yok ama birçok kullanıcı öncelikle BIOS'u son sürüme güncelleyip bunun üzerine temiz bir Windows kurulumu yaparak aynı sorundan kurtulduğunu söylüyordu. En azından parça değişiminden önce deneyebilirsiniz. (Bir de dikey aparat olmadan oyun oynamayı denediniz mi? Aynı sorun devam ediyor mu?)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı