Teşekkürler. Bende XFCE konusunda ısrarlı değilim ama gnome masaüstü linux mint'te bana biraz ağır geldi. Live olarak kullanmama rağmen manjaro xfce çok hızlı geldi ama boşta 1.51GB kullandığı için olabilir mi? Yani belki de live olarak kullandığım için de o kadar ram kullanmış olabilir. Bir de linux mint eski usb ile sorunlu çekilde kurabilmiştim, o yüzden sıkıntılar ve manjaro kadar hızlı olmaması nedenlerinden biri olabilir ama tabii ki aşırı bir kasma ve ciddi sıkıntılar yaşamasam da mint ara sıra bana sorunlar çıkardı ve zaten konu linklerini de ekledim. Manjaro da yazı kaymaları sorunu live system ile yine aynı şekilde devam ediyor ama sanırım monitör sorunu olabilir ve manjaroda sorun biraz daha az gibi hissettim. Manjaro KDE bende bakmıştım ama php vb. web yazılım, cisco packet tracer gibi network yazılımları kullanıyorum. Testlere baktığım kadarıyla xfce biraz daha üstün gibi duruyor. Tabii ki aralarındaki fark çok az ama derseniz ki donanım ve daha az sorun çıkarması açısından kde yüklemen daha iyi olur diye onu yükleyebilirim. Diğer distrolara baktım ama görüntü benim için önemli değil. Tek istediğim stabil çalışan ve yazdığım uygulamaları rahat ve sorunsuz çalıştıran bir distro. Tabii ki dediğiniz gibi linux kullanmaya yeni başladım ama çabuk öğrenen birisiyimdir. Bir de araştırmaya çalıştım ama KDE ve XFCE arasında pek bir fark göremedim. Yani bu sistemde benim isteklerim için ne gibi farkları vardır?
Live ortamda RAM kullanımı değersizdir, yani sistem kurduktan sonra düşüyor merak etme,
KDE masaüstü ortamı en çok özelleştirilebilen masaüstü ortamlarından biri, ama uzun kullanımda performans kaybı yaşaman olasıdır, tamamen stabil dağıtım ben daha görmedim zaten.
Elementary OS, MacOS tarzına en çok benzeyen ve güncelleme alan stabil bir dağıtımdır,
Pop!OS Gnome arayüzüne sahip ve Elementary OS tarzında,
Zorin OS, Windows'a benziyor, genel olarak beyaz ve siyah teması ile bilinir ve ağır bir dağıtım değil,
Kubuntu, KDE masaüstüne sahip Ubuntu zaten anlatmaya gerek yok,
UbuntuDDE ise Deepin OS masaüstüne sahip ama ağır bir dağıtım, ortalama 1.2 GB RAM tüketimi oluyor. Çok şık bir masaüstüne sahiptir.
İlk defa kullanıyorsan mecburen zorlanacaksın
, kötü anlamda demedim bunu yanlış anlama, kimse Linux bilerek doğmuyor sonuçta.
Ha bu arada Bienvenido a la familia Linux.