Ryzen 5 2600X termal macun ve soğutucu tavsiyesi

Stok soğutucuyu söküp, kule tipi takacağınız için evet ana kartı sökmeniz gerekebilir. Kasa havalandırmanız kötü değil ise stok soğutucu ve kaliteli bir termal macun fazlasıyla fark ettirir. Aciliyetinizi de ortadan kaldırır. Arkadaşımın sisteminde stok soğutuculu olarak, macunu master gel maker kullanarak kurduk. Sıcaklık 10 derece fark etti. R7 işlemcisi var kendisinin.
BIOS ayarlarında CPU Core Boost özelliğini devre dışı bırakıp, çarpanı 40x girerseniz sıcaklığın fazlaca düştüğünü görebilirsiniz.
Çok fazla oyun oynuyorum CPU Core Boost kapatmamın kayda değer bir etkisi olur mu? Ayrıca çarpanın ne olduğunu bilmiyorum.

Çok fazla oyun oynuyorum CPU Core Boost kapatmamın kayda değer bir etkisi olur mu? Ayrıca çarpanın ne olduğunu bilmiyorum.
Etkisi oluyor çünkü anlık voltaj yükselmelerini kapatıyor bu da sıcaklık dalgalanmasının önüne geçiyor.
Anakartınızın BIOS menüsünde overclock sekmesi altında CPU Frequency Clock gibi bir ibare görürsünüz. Mesela benimkinde x36 olarak görünüyor, eski anakartımda 36x olarak görünüyordu. O değeri 40 olarak yazarsanız işlemcinizi 4000 Mhz değerine sabitlersiniz. Isınmalarınız fazlaca azalır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı