Çözüldü Ryzen 5 2600X ve RTX 2060 sistem düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alpknkc

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
  • İŞLEMCİ : Ryzen 5 2600X
  • ANAKART : ASUS TUF B450M-PLUS GAMİNG
  • EKRAN KARTI : ASUS GeForce ROG STRİX RTX2060 6GB Advenced Edition
  • RAM : GSKİLL (1x8) 8 GB SniperX DDR4 3200 MHz CL16
  • HDD : WD Blue 1 TB 7200 RPM
  • SDD : Samsung 250 GB 860 Evo
  • KASA : Cougar TURRET RGB 700W 80 PLUS Gaming
  • MONİTÖR : AOC C24G1 144Hz
Benzer sistemlerin test videolarında Battlefield 1, max ayarlarda 100-120 FPS verdiğini gördüm. Fakat ben 55-65 FPS arası alıyorum. Ayrıca anlık FPS düşüşleri de yaşamaktayım. Sorun nerede anlayamadım.

Çözüm
Evet arkadaşlar sorunu çözdük. İşlemcide büyük bir sorun vardı. Vatan Bilgisayar'da testler yaptık farklı anakartlarda ve soğutucularda değişen bir şey olmadı. İşlemciyi iade alıp yeni bir işlemci taktılar. Ayrıca Cooler Master Masterliquid Lite 120 sıvı soğutucu aldım her ihtimale karşı. Şu an için bir problem gözükmüyor.
Bir kaç gündür burayı yeni topladığım sistemle alakalı meşgul ediyorum. Sistemi ilk topladığım da özellikle Battlefield 1 ve Battlefield 5 oyununda çok fazla FPS Drop yaşıyordum. İlk başta sorunun yetersiz RAM olduğunu düşünerek sisteme 8 GB daha ram ekledim. Sorun çözülmedi. Sonra farkettim ki işlemci sıcaklığım 97 dereceye kadar çıkıyor. AIDA64'de yaptığım stres testinde ise 2 dakika içinde 103 dereceye çıktı. Sistemi topladığım Vatan Bilgisayar'a gittim ve kendi yaptıkları testler sonucunda sorunu kabul ettiler. İşlemcim yenisiyle değiştirildi. Her ihtimale karşı ayrıca Cooler Master Masterliquid Lite 120 sıvı soğutucu ve kasaya ekstradan 2 adet 120mm fan ekledim.

Şu an AIDA64 programında CPU Stress testi yaptığımda 10 dakikada maksimum 56 dereceye çıktı. Ama Battlefield 5 ve Battlefield 1 oyunlarında işlemci sıcaklığım 65 oluyor. GPU sıcaklığı maksimum 57 oluyor. GPU kullanımı %97'lere çıkıyor. CPU kullanımı %50-60 arası değişiyor. RAM kullanımı 10500 MB sıralarında seyrediyor. 2 oyunda ultra ayarlarda 110-90 FPS arası değişiyor oyundaki sahneye göre. Eskisi kadar sık olmasada hala FPS Drop yaşıyorum. Patlama sahneleri haricinde normal koşu esnasında da yapıyor. Battlefield 5'de Ray Tracing özelliği açık olduğunda 60-70 FPS arası oluyor ama çok daha sık FPS Drop yaşıyorum.

Aynı sistemin testlerini izlediğimde sıcaklık, CPU-GPU kullanımı ve normal FPS oranlarında bir sorun yok. Oyun gayet akıcı. Ben neden FPS Drop yaşıyorum çözebilmiş değilim. CS:GO ve Apex Legends oyunlarında bir sorun yaşamıyorum.

-Sistem daha 1 haftalık.
-Windows 10 orjinal ve güncel.
-BIOS güncel.
-Bütün driverlar güncel.
-BIOS içerisinde RAM profili değiştirdim ve 3200MHz ile çalışıyor.
-2 oyunda hem SSD hemde HDD'de denendi.
-Originden oyunları repair yaptım.

Sistem özellikleri;

-AMD Ryzen 5 2600X
-Cooler Master Masterliquid Lite 120
-ASUS Rog Strix RTX2060 6GB Advenced Edition
-ASUS TUF B450M-PLUS GAMİNG
-GSkill SniperX 8x2 3200Mhz
-1 TB HDD
-Samsung Evo 860 250GB SSD
-Cougar Turret RGB 700W 80 PLUS Kasa
-AOC C24G1 144HZ Monitör

Hocam bende 2600x ve rtx 2060 mevcut sürekli fps drop alıyorum. Sıvı soğtucum mevcut ramlerim 16gb3000mhz işlemciye sıvı soğutucu takmadan önce 81 dereceye kadar sıcaklığı çıkıyordu. Garantiye göndersem mi napsam bilemedim. Daha önceden almış olduğum sinerji bilgisayara gönderdim sorun bulamadılar. Ama halen sorun yaşıyorum bütün yazılımlarım güncel bu arada.

Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun?

Apex de lowa alıyorum 144ü göremiyorum keza pubgde de öyle. Overwatchda hiçbir sorun göremedim şuana kadar.

Bende Ryzen 2600 ve RTX 2060 MSI Ventus var. Ben genel olarak FPS problemi yaşamıyorum. FPS yüksek ancak drop yiyorum. Anlık olarak birden FPS düşüşü yaşayıp tekrar yüksek FPSlere çıkıyor. İşlemcim ısınmıyor ancak ekran kartım 80 dereceye ulaşıyor.

Psu kaç watt acaba 600w psu yetersiz geliyor olabilir mi hiç sanmıyorum ama?

Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum,

Ryzen 2600 işlemci
RTX 2060 asus dual
8x2 3000nhz ram xmp açık
Asus A320m-K anakart

Bios güncel, driver güncel, Windows orjinal herşey güncel. Format attım ssd ye kurdum xbox şive açık mı diye kontrol ettim hiç bir çözüm bulamadım.

Yanlız şöyle bir durum var.
The witcher 3 wild hunt da fps yi izlediğim benchmark testlerinin aynısını alıyorum ama.
Pugb ve cs go da bariz 30 60 fps az alıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…