Ryzen 5 2600X ve RTX 2080 Anthem Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Alonly

Megapat
Daha fazla  
MSI Duke RTX 2080 OC ekran kartını X470 ve Ryzen 5 2600X bileşenleri ile 2K çözünürlükte kullanmaktayım. Çoğu oyunda ekran kartı çok verimli çalışıyor ve %95'in altına düşmedi ama Anthem'de ekran kartı %65-85 arasında (çoğunlukta 70'lerde) gidip geliyor ve ultra ayarlarda 55-80 arasında FPS dalgalanıyor. Sizce kart bu oyunda neden böyle çalışıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlatamadım sanırım derdimi. Oynadığım diğer oyunlarda (Battlefield 5, The Division 2, Pubg ) ekran kartı stabil ve ekran kartı %95'lerde kullanılıyor. Ekran kartında problem yok yani servislik bir durum da yok. Bu oyunda mı sorun var başka bir ayar mı yapmam gerekiyor anlam veremedim.

Dosya Ekleri

• Battlefield 5.JPG
    Battlefield 5.JPG
    288,9 KB · Görüntüleme: 113
  • Tom Clancy.JPG
    Tom Clancy.JPG
    291,9 KB · Görüntüleme: 77
  • Pubg.JPG
    Pubg.JPG
    599,8 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Anlatamadım sanırım derdimi. Oynadığım diğer oyunlarda (Battlefield 5, The Division 2, Pubg ) ekran kartı stabil ve ekran kartı %95'lerde kullanılıyor. Ekran kartında problem yok yani servislik bir durum da yok. Bu oyunda mı sorun var başka bir ayar mı yapmam gerekiyor anlam veremedim.
Aynı oyunu farklı işlemci ile aynı çözünürlükte aynı ekran kartı ile video ile gösterdim. Siz sorununuzun işlemcinizin yetmediğini anlayamıyorsunuz. Bunu video dahilinde göstermeme rağmen. RTX 2080 güçlü bir ekran kartı işlemcinize oranlar yüksek kalmış. Bu sorun oyundan oyuna farklılık gösterebilir. Tekrar yazıyorum oyundan oyuna farklılık gösterebilir. Farklı oyunlarda sorun yaşayamayabilirsiniz. Diğer oyunlarda bile 2k ayarda %95 kullanım bile bana göre %3-4 eksiklik var. Neyse bu çok önemli değil. Ben GTX 1080 ekran kartı ve i5 8400 işlemci var. Daha önceden sizdeki işlemciyi kullanıyordum. Ac odyssey, Ac orgins, Battlefiled 5, Final fantasy xv gibi işlemciye yük binen oyunlarda r5 2600x ile kullanırken ekran kartı kullanımım %77-87 felan sürekli dalgalanıyordu. Bu durumda oyundaki sahneden sahneye fps ani düşme yaşatıyordu. İntel i5 8400 işlemci modeline geçiş yaptım. Aynı ekran kartı aynı ve aynı ram sistem aynıdı. Aynı oyunları i5 8400 ile test ettim. Ekran kartı kullanımı %98-99 sabit tam performasımı aldım. Oyunlardaki fps oranımda artış oldu. Oyunlarda ani fps düşmesi yani sahneden sahneye olan droplar gitmiş oldu. Ben bu oyunları GTX 1080 ile 1080p çözünürlükte oynadım. Sizde RTX 2080 ile GTX 1080 arasında çok fazla performans farkı var. RTX 2080 2k ile GTX 1080 1080p ile çalıştırsak RTX 2080 2k çözünürlükte çalışmasına rağmen anca eşit fps verebilirler.

Ben bu oyunları GTX 1080 ile 1080p çözünürlükte oynadım. Sizde RTX 2080 ile GTX 1080 arasında çok fazla performans farkı var. RTX 2080 2k ile GTX 1080 1080p ile çalıştırsak RTX 2080 2k çözünürlükte çalışmasına rağmen anca eşit fps verebilirler.
Tamam işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Ben 2k çözünürlükte oynuyorum ve siz 1080p ile karşılaştırma yapıyorsunuz bu işlemciyi. Tabi 1080p'de darboğaz yapar bu işlemci. En başta siz yanlış bir işlemci seçimi yapmışsınız ve buna dayanarak bu konuda yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Tek çekirdek performansının Ryzen'larda düşük olduğunu bilmeniz gerekiyordu. Bu forumda geziyorsunuz ama hiç mi takip etmiyorsunuz anlamadım ki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Araştırmanızı tavsiye ederim. İşlemcinin ekran kartına yetişememe durumu sadece işlemcinin kullanımının yüksek olmasından kaynaklanmaz. Oyunlardan oyuna işlemcinin gücü değişiklik gösterir. Hatta aynı oyunun sahneden sahneye bile değişiklik gösterir. Hatta şu videodan durumu izleyebilirsiniz. i5 8400 kullanımı sahneden sahneye %90-95 hatta %100 bile oluyor. Fakat R5 2600x kullanımı az olduğu halde daha az fps veriyor. Bu arada her iki işlemcide ekran kartına tam yetişemiyor. Fakat intel yinede oyunlarda gözle görülür derece daha iyi sonuç veriyor. Dediğim gibi bu durum sadece işlemci kullanımının %100 olması ile alakalı değil. İşlemcinin tek çekirdek performansı ve özellikle IPC dereceğini daha iyi olmasından kaynaklıdır. İntel işlemcilerde ram hızı Amd ryzen işlemciler kadar önemli değildir. Amd bu konuda cidden önemlidir. Videoda GTX 1080 Tİ ekran kartı ile test edilmiştir. GTX 1080 Ti eş değer olarak RTX 2080 ile neredeyse aynı performansı veriyor. Oyun 1080p çözünürlükte low ayarlada test ediliyor. Bu durumda işlemcinin saf gücü ortaya çıkıyor. Ben bunu örnek olarak verdim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Demek ki İ5 8400 oyunlar için 2600x'ten daha optimize, verimli.

Ekstra soğutucu ve oyun hediye ettiği için amdyi seçmiştim ayrıca yayın yapıyorum yeterli benim için. Anthem sanırım tek çekirdek performansına göre optimize edilmiş.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    27,3 KB · Görüntüleme: 48
Tamam işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Ben 2k çözünürlükte oynuyorum ve siz 1080p ile karşılaştırma yapıyorsunuz bu işlemciyi. Tabi 1080p'de darboğaz yapar bu işlemci. En başta siz yanlış bir işlemci seçimi yapmışsınız ve buna dayanarak bu konuda yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Tek çekirdek performansının Ryzen'larda düşük olduğunu bilmeniz gerekiyordu. Bu forumda geziyorsunuz ama hiç mi takip etmiyorsunuz anlamadım ki.

Merak etmeyin ben sizden daha iyi biliyorum. Siz hayla aynı şeyi söylüyorsunuz. Artık cevap vermeyeceğim anlamak isteyen anlar anlamak istemeyen anlamaz zaten. Size göre 2k çözünürlükte işlemci darboğaz yapmaz öyle birşey yok. 1080p çözünürlükte size daha iyi anlamanız için örnek verdim. Fakat anlamakta zorluk çekiyorsunuz. 2k çözünürlükte darboğaz yaşıyorsunuz. Bunu anlamakta zorlanıyorsunuz. Attığınız videoda oyunlar anca 2sn gösteriyor. Gpu kullanımını yinede sabit kalmıyor. Sizin attığınız videoda öyle bazı yerlerde gpu kullanımı düşüyor. RTX 2080 gibi ekran kartı için %10 gpu kullanım düşmesi fps anlamında cidden önemlidir. Amd ryzen tek çekirdek performansı evet intel işlemciye göre geride kalıyor. Ben bunu size söyledim zaten benim söylediğim şeyi bana bilmiyormuş gibi yazmanıza anlam veremedim. Bazı oyunlarda tek çekirdek performansını önemi fazla oluyor. Aynı oyunu size aynı ekran kartı ile aynı çözünürlükte sadece işlemci farkı olan videoyu attım. Attığım videoda aynı oyun oynanıyor. Sizdeki ekran kartı donanım benzer sadece işlemci farkı var. Oyundaki çözünürlük bile aynı kalıyor. Attığım videoda neden gpu kullanımı sabit kalıyor. Çünkü işlemci ekran kartına yetişebiliyor. Oyunda sorun olsa herkez aynı sorunu yaşar. Size tavsiyem darboğazı işlemci ile ekran kartı iletişimi işlemcinin IPC gecikme değerlerini araştırmanızı öneririm. Bilginiz olmadığı için konu açıyorsunuz. Benim söylediğim cevabı bana yönlendiriyorsunuz. Size yardım eden birine böyle haksız cümle kurmanızdan hoşlanmadım. Oyunu 4k ayarda açmayı denersiniz gpu kullanımı daha sabit kalacaktır. İşlemcinin yükü daha da azalacaktır. Videoyu tekrar atıyorum. Aynı şeyleri tekrardan söylüyorum. Aynı ekran kartı aynı oyun aynı çözünürlük sadece işlemci farklı kalıyor. Oyunda sorun olsa sizedeki sorunu bu videodaki kişide yaşardı. Umarım yardımcı olmuşumdur. Biraz sert çıkıştıysam kusura bakma ama daha nasıl anlabilirim bilemiyorum. Elimden piyasadaki neredeyse bütün ürünleri kullandım. Amd r5 1600 , r7 1700, r5 2600, r5 2600x, r7 2700 gibi serileri kullanım. Anthem oyununda Amd ryzen işlemcide sizin gibi sorun yaşayanda gördüm. Oyun Amd ryzen işlemciye özel pact verecek. Çoklu çekirdekleri verimli kullanması lazım. Rise of the tomb raider Amd ryzen işlemcilere özel pact vermişti. Performans ciddi anlamda artma olmuştu. Size bi tavsiye daha vereyim. İşlemcinizin SMT özelliğini off duruma getirip deneyebilirmisiniz. Ben kullandığım süre zarfında SMT özelliğini daha sanal çekirdekleri kapattığımda bazı oyunlarda daha iyi sonuç aldım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı