Ryzen 5 3000 serisinde GTA V'te FPS düşmesi var mı?

Hayır en fazla değil en az 2933 destekliyor. Gönül rahatlığıyla arttırabilirsiniz 😊😊
Farkındayım ama BIOS'a girip ayar yapmaya korkuyorum. Çünkü sıkıntı yaşadığını söyleyenler var. Sistem şuan çok stabil ve sıcaklık değerleri Turbo açık olmasına rağmen çok düşük. Stabilitenin bozulması korkusuyla BIOS bile güncellemedim. Kutusundan çıktığı sürümde. :D

Farkındayım ama BIOS'a girip ayar yapmaya korkuyorum. Çünkü sıkıntı yaşadığını söyleyenler var. Sistem şuan çok stabil ve sıcaklık değerleri Turbo açık olmasına rağmen çok düşük. Stabilitenin bozulması korkusuyla BIOS bile güncellemedim. Kutusundan çıktığı sürümde. :D
Ben her çıkan bios sürümünü aynı gün güncelliyorum korkulacak bişey yok aslında ama yinede riske atmamakta haklısınız. Ramler için d.o.c.p profilini etkinleştirmenizi öneririm zarardan çok yararı olur.
Hocam bide rica etsem oyunda gece 19.00 dan sonra winewood tepesinden şehire doğru bakarken ekran goruntusu atabilir misiniz?

BIOS ayarlarını değiştirmekten korkuyorsan BIOS'u sıfırlayabilirsiniz. BIOS pilini çıkartın sonra güç düğmesine 1 dakika boyunca basıp çekin. Bende oluyordu. Çok kolay.

BIOS ayarlarını değiştirmekten korkuyorsan BIOS'u sıfırlayabilirsiniz. BIOS pilini çıkartın sonra güç düğmesine 1 dakika boyunca basıp çekin. Bende oluyordu. Çok kolay.
BIOS'u neden sıfırlayım? Çok gereksiz bir şey. Zamanında profesyonel O.C yapıyordum BIOS'daki her şeyi biliyorum sayılabilir. Benim korkuyorum dediğim BIOS güncellersem işlemciye dengesiz voltaj verebilir. Bunu yaşayan insanlar var. İşlemcim yükte en fazla 65 dereceyi görüyor. Gereksiz yere uğraşmak istemiyorum.
Hocam bide rica etsem oyunda gece 19.00 dan sonra winewood tepesinden şehire doğru bakarken ekran goruntusu atabilir misiniz?
Geceleri dediğim gibi FPS değişmiyor.
3425435.jpeg
345341634.jpeg
Senin dediğin yere gittim ve FPS değerleri gerçekten düştü;
345234634.jpeg
Ama azıcık sağar bakınca nedense FPS düzeliyor. Özellikle şehire ve ormana bakınca FPS düşüyor. Onun dışında her yerde 75-95 arası FPS alıyorum.
46365475.jpeg

BIOS'u neden sıfırlayım? Çok gereksiz bir şey. Zamanında profesyonel O.C yapıyordum BIOS'daki her şeyi biliyorum sayılabilir. Benim korkuyorum dediğim BIOS güncellersem işlemciye dengesiz voltaj verebilir. Bunu yaşayan insanlar var. İşlemcim yükte en fazla 65 dereceyi görüyor. Gereksiz yere uğraşmak istemiyorum.

Eki Görüntüle 429048
Eki Görüntüle 429049
Eki Görüntüle 429050
Ama azıcık sağar bakınca nedense FPS düzeliyor. Özellikle şehire ve ormana bakınca FPS düşüyor. Onun dışında her yerde 75-95 arası FPS alıyorum.
Eki Görüntüle 429051
Her yerde düşüş olmuyor zaten özellikle tepe bölgelerden şehre bakınca düşüyor. Ama şehir içine girince nedense fps degerleri normale donuyor. Windows 10 1903 sürümünde sorunun giderildiği yazıyor dilerseniz windows surumunuzu yukseltip deneyebilirsiniz belkide iyileşmiştir.

Eki Görüntüle 429048
Eki Görüntüle 429049
Eki Görüntüle 429050
Eki Görüntüle 429051
Bahsi geçen vinewood tepesinde işlemci kaynaklı bir sorun yok belli ki. Ekran kartınız tam çalışmış zaten.

Bahsi geçen vinewood tepesinde işlemci kaynaklı bir sorun yok belli ki. Ekran kartınız tam çalışmış zaten.
Msi afterburnerdan amd desteği açılmadığı icin 99 gosteriyor muhtemelen, o değer yanlış. Msi afterburnerden enabla unified gpu monitoring seçeneğini aktif etmemiştir. Aktif edildigi takdirde gpu düşüşü belli olacaktır.
Sayın @Recep Baltaş bu konu hakkında hiçbir yazınızı görmedim. Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Bu fps düşüşünün sebebiyle ryzen 3000 serisinde bu probl3min devam ettiğiyle ilgili bi bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Boşuna elimizdeki işlemciyi satıp ryzen 3000 serisine geçip aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Msi afterburnerdan amd desteği açılmadığı icin 99 gosteriyor muhtemelen, o değer yanlış. Msi afterburnerden enabla unified gpu monitoring seçeneğini aktif etmemiştir. Aktif edildigi takdirde gpu düşüşü belli olacaktır.
Sayın @Recep Baltaş bu konu hakkında hiçbir yazınızı görmedim. Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Bu fps düşüşünün sebebiyle ryzen 3000 serisinde bu problemin devam ettiğiyle ilgili bi bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Boşuna elimdeki işlemciyi satıp ryzen 3000 serisine geçip aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sayın @Recep Baltaş bu konu hakkında hiçbir yazınızı görmedim. Sizin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Bu fps düşüşünün sebebiyle ryzen 3000 serisinde bu probl3min devam ettiğiyle ilgili bi bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Boşuna elimizdeki işlemciyi satıp ryzen 3000 serisine geçip aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
[/QUOTE]

Ryzen 5 3600
Msi Rx 580 8 Gb Armor
300 fps alıyorum hiçbir sorun yok fps açısından
At yalanı sazan çok. GTA 5'te 150 FPS'in üstünde bildiğim kadarıyla kilit var. Olmasa bile 2X2080TI'ın 200'e gelemediğini biliyorum.

[/QUOTE]
Ben R5 3600 ile bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı