Ryzen 5 3400G ve GTX 1660 Ti darboğaz yapar mı?

yusufsuren

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Su Bilimleri Mühendisliği
Yukarda yazdığım sistemde aşağıdaki gibi sonuçlar alıyorum. Bazı oyunlarda ise CPU normalken GPU kullanımı %50 civarı oluyor ve çekirdek hızı da düşük seyrediyor 1500MHz gibi. Dolayısıyla almam gereken FPS'ten daha düşük değerler alıyorum. Bu sistem darboğaz mı yapıyor yoksa ekran kartını kısıtlayan bir şey mi var anlamadım. Çünkü hiçbir oyunda Ultra yapsam da CPU düşük olsa bile GPU %100 olmadı.

ffjhfjfjjfh.png

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU kullanımı 1500 MHz ise o zaman GPU'da herhangi bir sorun ya da ısınma sorunu olabilir. Dar boğaz yapıyor diyebilmemiz için GPU ve CPU'nun normal saat hızlarında çalışması gerek.

Normal şartlarda 3400G'nin oyun performansı R5 2600'den kötü değil. Hatta bazı oyunlarda 1660 Ti gibi bir kart ile R5 2600'ü geçer.

Ne gibi bir problem olabilir GPU'da. Modelim ASUS GTX 1660 Ti Dual Evo. İslemci fanıda titreme derecesinde hızlı dönüyor bazen oyun oynarken.

Ne gibi bir problem olabilir GPU'da. Modelim ASUS GTX 1660 Ti Dual Evo. İslemci fanıda titreme derecesinde hızlı dönüyor bazen oyun oynarken.
Fan o kadar hızlı dönüyorsa gereğinden fazla ısınıyor olabilir, fanın soğutması yeterli gelmiyorsa frekansı düşürüyordur.
Bu benchmark testini yapın. 1080p ve ultra ayarlarda. Sonra başka sistemlerdeki 1660 TI'ın sonuçları ile kıyaslayalım.

Fan o kadar hızlı dönüyorsa gereğinden fazla ısınıyor olabilir, fanın soğutması yeterli gelmiyorsa frekansı düşürüyordur.
Bu Benchmark testini yapın. 1080P ve Ultra ayarlarda. Sonra başka sistemlerdeki 1660 Ti'ın sonuçları ile kıyaslayalım.

İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle. Akşam eve döndüğümde testi yapıp paylaşıcam. Bu arada GPU sürücü yazılımı icin ASUS'un sitesinde bu Dual Evo ürünü icin ekim tarihli bir sürücü var NVIDIA'nin sitesinden 1660 Ti icim sorguladigimda yeni tarihli sürücüler mevcut hangisi kurulu olsun Benchmark'tan önce. Ben dün problem sürücüdedir diye günceli silip ASUS'un sitesinden yüklemiştim.

Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle. Akşam eve döndüğümde testi yapıp paylaşıcam. Bu arada GPU sürücü yazılımı icin ASUS'un sitesinde bu Dual Evo ürünü icin ekim tarihli bir sürücü var NVIDIA'nin sitesinden 1660 Ti icim sorguladigimda yeni tarihli sürücüler mevcut hangisi kurulu olsun Benchmark'tan önce. Ben dün problem sürücüdedir diye günceli silip ASUS'un sitesinden yüklemiştim.
Sürücü yüklerken temiz kurulumu seçin. Geforce Experience ile yükleyin sürücüleri.

Sürücü yüklerken temiz kurulumu seçin. GeForce Experience ile yükleyin sürücüleri.

Temiz kurulum dediğiniz nasıl oluyor tam olarak?
Bu Benchmark testini yapın. 1080P ve Ultra ayarlarda. Sonra başka sistemlerdeki 1660 Ti'ın sonuçları ile kıyaslayalım.

İşlemciyi değiştirdim Ryzen 5 1600 AF aldım darboğaz problemi yok şu anda ama oyun oynarken 80-85 dereceye çıkıyor. Termal macunu yeni ve her yerine değecek şekile yapıldı macunda bir problem yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı