Ryzen 5 3500 Isınma sorunu

cloaker

Hectopat
Arkadaşlar kullandığım anakart ASUS B450M Dragon Bulk ve işlemcinin sıcaklığı boştayken aniden artıyor, sonra yavaş yavaş azalıyor ve azaldığında tekrardan artıyor. Kullandığım işlemci ise başlıkta belirttiğim gibi Ryzen 5 3500, ben bu sorunun Core performance Boost kapatmakla çözüleceğini düşünüyorum ama hem anakartta böyle bir seçeneğe nereden gireceğimi bilmiyorum hem de bu özelliği kapatmanın bir zararı olacağından korkuyorum. Bunu kapatmak sisteme zarar verir mi? Eğer zarar vermezse bu anakartta nasıl kapatacağımı bilen biri yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar kullandığım anakart ASUS B450M Dragon bulk ve işlemcinin sıcaklığı boştayken aniden artıyor, sonra yavaş yavaş azalıyor ve azaldığında tekrardan artıyor. Kullandığım işlemci ise başlıkta belirttiğim gibi Ryzen 5 3500, ben bu sorunun Core performance Boost kapatmakla çözüleceğini düşünüyorum ama hem anakartta böyle bir seçeneğe nereden gireceğimi bilmiyorum hem de bu özelliği kapatmanın bir zararı olacağından korkuyorum. Bunu kapatmak sisteme zarar verir mi? Eğer zarar vermezse bu anakartta nasıl kapatacağımı bilen biri yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Voltaj düşür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı