Ryzen 5 3500X ASUS Dual Evo 5700 XT için güç kaynağı tavsiyesi

Lakuri

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Aşağıda linkini paylaştığım iki güç kaynağının arasında kaldım. Sistemimi aşağıda paylaşıyorum. Sizce hangisi daha ideal olur?

Ryzen 5 3500X.
ASUS Dual Evo 5700 XT OC.
ASUS Prime B450M-K.
6 Adet RGB fan.
1 Adet 500 GB Kingston M.2 SSD.
1 Adet 2 TB Harddisk.
1 Adet 500 GB Samsung SATA SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa modeliniz nedir hocam?

Bu hocam güç kaynağının çöp olduğunu sonradan anladım bu yüzden değiştirmek istiyorum. Sistemi vatanda topladım bu yüzden montajla uğraşmamak için vatandan bir şey almak istiyorum.

İkisi de kaliteli ve yeterli olmakla beraber Corsair'in gereksiz pahalı olduğundan ötürü ikisi arasında Cooler Master olanı tercih ederdim. Ancak iş görecek daha uygun fiyatlı seçenekler de var. Sharkoon SHP650 V2 bile alınabilir.

Not: Ben R7 3700x işlemci, bir X570 anakart ve RX 5700 XT ekran kartını Corsair VS650 80+ ile kullanıyorum. Kendisi 12 V çıkışından 50 A akım verebilen (600 W) bir model olup rahatlıkla beslemektedir. Buna göre güç seçimi yapınız.

Son düzenleme:
İkisi de kaliteli ve yeterli olmakla beraber Corsair'in gereksiz pahalı olduğundan ötürü ikisi arasında Cooler Master olanı tercih ederdim. Ancak iş görecek daha uygun fiyatlı seçenekler de var. Sharkoon SHP650 V2 bile alınabilir.

Sharkoon SHP 650 tercih etmeyiniz.

12V kanalından en az 700W verebilen bir PSU alın. Bilirsiniz, 5700 XT çok güç çekmesi ve PSU seçmesi ile de meşhurdur. Önerilen 700W fakat şiddetle ekteki güç kaynağını öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı