Ryzen 5 3500X ile RX 6700 XT darboğaz yapar mı?

gizliaadam

Kilopat
Herkese iyi günler. Ekran kartım RX 570 ve onu 2000 TL civarına sattım. Yerine 6700 XT veya 6600 XT almayı planlıyorum, denk getirebilirsem. İşlemcim 3500X. Darboğaz olacağını biliyorum ama işlemcimi değiştirebilecek bütçem şu anlık yok. Rahatsız edici bir darboğaz olur mu, özellikle yeni çıkan oyunlarda? Bir de bu kart beni ne kadar götürür?

Hikayeli oyunlarda darboğaz sıkıntısı pek olmaz. Asıl Online oyunlarda yaşayabilirsiniz.

Çıkacak yeni oyunların performans durumları çok karışık ama günümüzde 1080P ve yüksek grafikte yeni çıkan oyunları oynatıyor. RX 570 seviyesine düşmesi ciddi zaman sürer.

AAA oyunlarla idare et grafikleri yükselt çoğu durumda iyi olursun, rekabetçi oyunlara gireceksen önce işlemci meselesini çöz sıkıntı olmaz. Darboğazla idare etmek mümkün hatta birçok insan böyle kullanıyor ve pek bir şey kaybetmiyor fakat işlemciyi ne kadar zorladığı önemli. Eğer baktın ki işlemci sana nefes aldırmayacak duruma geldi birsüre dizi falan izle veya başka oyun oyna, çözünürlüğü 2K'ya upscale etmek gibi çözümler bulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…