Ryzen 5 3500X undervolt yapmak

359149

Hectopat
Makaleler
4
Merhabalar, az önce konu açtım fakat hiç kimse cevap vermedi. Ben de daha ayrıntılı yazmaya ve cevap geleceğini ümit etmeye karar verdim. Eğer bu işlerden anlayan birini tanıyorsanız etiketlerseniz o da işime yarar. R5 3600 için rehber bulsam da 3500X için bulamadım. Kısaca konuya gelirsek 25 dakika OCCT testi yaptım. Sıcaklık en yüksek 84.75 gördüm ve undervolt yapmaya karar verdim. Oda sıcaklığı 29-30 derece. Kısaca ben buna nasıl undervolt yapabilirim. İşlemciye bir zararı var mıdır? Hatalı yaparsam ne gibi sonuçlar olur?
Sistemim bu şekilde:
MSI GT710.
AMD Ryzen 5 3500X.
G.Skill Ripjaws 2x8 3000MHz.
MSI B450M-A PRO Max.
Power Boost X-59.
Power Boost hıve 650W 80+
512 GB Adata SSD.
240GB Crucial SSD.
25 dakika OCCT testi sonuçları:

OCCT-20200826-194311-CPUOCCT.png

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

Intel bir sistemde kendim undervolt yaptım.Değeri çok aşınca sistem ya mavi ekran veriyor.Ya da kitleniyor.Ayrıca 3500x ile 3600 arasında çok bir fark olucağını düşünmüyorum.Birde öyle bir işlemcide neden o kadar düşük bir ekran kartı var anlamadım.Ayrıca PSU'yu acilen değiştirin.C4 gibi birşey o PSUç

Intel bir sistemde kendim undervolt yaptım.Değeri çok aşınca sistem ya mavi ekran veriyor.Ya da kitleniyor.Ayrıca 3500x ile 3600 arasında çok bir fark olucağını düşünmüyorum.Birde öyle bir işlemcide neden o kadar düşük bir ekran kartı var anlamadım.Ayrıca PSU'yu acilen değiştirin.C4 gibi birşey o PSUç
Hocam ekran kartım aslında RX 5700 XT idi. Fakat servise gönderdim. PSU değiştirmek istiyorum fakat kablolamayı tekrardan yapamamaktan korkuyorum. Ayrıca siz undervolt işlemini nerden yaptınız?

Intel XTU üzerinden.İntel'in kendi uygulaması.Bu arada cidden o PSU'yu ilk fırsatta değiştirin.Kablolamadan da korkmanıza gerek yok.O PSU yüzünden anakartınız falan yanmasın.Power Boost frisby gibi markalar PSU değil c4 üretiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı