Çözüldü Ryzen 5 3600 4.1 GHz için 1.32V uygun mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba, CPB açmak istiyorum ancak çok fazla voltaj çektiği için haliyle ısınıyor. Soğutucum stok soğutucu ve anakartım B450 Aorus Elite.

4.1 GHz için 1.32V uygun mudur sizce? Deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim.

VID işlemcinin istediği voltaj oluyor. D ise Dynamic'in D'si galiba VCORE işte. Gigabyte ille havalı olsun diye uğraşmış.

Amacın sıcaklık düşürmekse Cool&Quite da C-State'de açık kalsın, boştayken işlemciyi frenlesin. Hep yüksek frekansa gerek yok.

3000 serisine OC yapmadım, yeter muhtemelen. Yetmezse bas voltajı.

EKLEME: Gigabyte forumlarındaki bir yazı: DVID = Gigabyte Dynamic Vcore. Vcore must be set to normal or DVID will not function. All C states and EIST etc must be enabled.

Yani diyor ki DVID kullanacaksan tüm C State vs. zamazingolar açık olmalı ve VCORE ayarı varsa o da normal olarak ayarlanmış olmalı.

Evet, yapabiliyorum.
Dedigimi yap(+0.192) ve 4.1'e ayarla, HWinfo64'ü ac. Prime95 Small FFTs testini çalıştır. Voltaj değerine bak. 1.3'un üstünde olursa, testi durdur. YYonisaretleri ile düşürebiliyorsun, az daha düşür tekrar dene. CPB kapalı olsun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…