Ryzen 5 3600 4.3 GHz 1.24V Testleri

Çok düşük bir voltaj. Evet, muhtemelen çekirdek kapatıyordur. Hiç stres testi yaptın mı bu voltaj ile? işlemci frekansı kaçta?
Stress testi yapmadım 90 dereceye yaklaştığı için oyunlarda bir sıkıntı olmadığı için ellemedim performans kaybı dışında donanımsal hasar görmüş müdür işlemci?

Stress testi yapmadım 90 dereceye yaklaştığı için oyunlarda bir sıkıntı olmadığı için ellemedim performans kaybı dışında donanımsal hasar görmüş müdür işlemci?
Tavsiyem voltajını 1.25V yap Core Ratio'yu da 42 yapabilirsin. Şu anki ayarlarında ufak bir zorlamada sistemin kapanacaktır. Kullandığın voltaj bu işlemci için çok az.

O şekilde deneyecem ama işlemci 3 4 gündür böyle donanımsal zarar görmüş müdür?
Sanmıyorum. Dediklerimi yaptıktan sonra Prime95 indirip 10 dakika boyunca stres testi yapar mısın bakalım sıcaklık değerlerin nasıl olacak. Sıcaklık değerlerine bakmak için de Core Temp indirebilirsin stres testi açıkken Core Temp de açık kalsın. 95 Dereceyi geçerse testi durdur.

Sanmıyorum. Dediklerimi yaptıktan sonra Prime95 indirip 10 dakika boyunca stres testi yapar mısın bakalım sıcaklık değerlerin nasıl olacak. Sıcaklık değerlerine bakmak için de Core Temp indirebilirsin stres testi açıkken Core Temp de açık kalsın. 95 Dereceyi geçerse testi durdur.
Deniyorum şimdi.
Deniyorum şimdi.
2 3 dk içinde 93 gördü test sırasında kapattım. Soğutucu almayı düşünüyorum birkaç gün içinde o zamana kadar minimum Ghz’de çalıştırmayı düşünüyorum. Bu işlemci en az kaç Ghz hızda çalışabilir? 3.4 gibi bir şey yapmayı düşünüyorum.

Deniyorum şimdi.

2 3 dk içinde 93 gördü test sırasında kapattım. Soğutucu almayı düşünüyorum birkaç gün içinde o zamana kadar minimum Ghz’de çalıştırmayı düşünüyorum. Bu işlemci en az kaç Ghz hızda çalışabilir? 3.4 gibi bir şey yapmayı düşünüyorum.
En az 3.6GHz'de çalışır. T6 Ultra ile 4.4-4.5leri zorlayabilirsin. Bu arada stock fan kullanıyorsan sıcaklık değerlerin normal. O fan maalesef yeterli gelmiyor.

En az 3.6GHz'de çalışır. T6 Ultra ile 4.4-4.5leri zorlayabilirsin. Bu arada stock fan kullanıyorsan sıcaklık değerlerin normal. O fan maalesef yeterli gelmiyor.

Oiji ikinizin arasında ki yardımlaşmayla ilgili birşey sorucam ben 3600 ü de oto modda kullanıyorum sizin bu bahsettiğiniz mevzu işlemciye o.c yapmak ve performansı artırmak mı yoksa düşük voltajda daha az performanslı serin kullanmak mı,tam anlamadım.. Bir de bu ayarları nerden uygulamalıyım amd ryzen master yazılımından mı yoksa bios dan mı hangisi mantıklı?
Deniyorum şimdi.

Ayarlar>Güç planı seçin kısmından güç tasarrufluyu seçince 2.20 ghz de çalışıyor bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Oiji ikinizin arasında ki yardımlaşmayla ilgili birşey sorucam ben 3600 ü de oto modda kullanıyorum sizin bu bahsettiğiniz mevzu işlemciye o.c yapmak ve performansı artırmak mı yoksa düşük voltajda daha az performanslı serin kullanmak mı,tam anlamadım.. Bir de bu ayarları nerden uygulamalıyım amd ryzen master yazılımından mı yoksa bios dan mı hangisi mantıklı?
Evet bu işlem overclock yapıp performansı arttırmak aynı zamanda ısıyı düşürmek. Yani düşük voltajda yüksek frekanslar vererek işlemcinin performansını arttırırken, düşük voltajdan dolayı ısısını da düşürmüş oluyorsun aynı zamanda da işlemcinin ömrü uzuyor düşük voltajdan ötürü. Tabi bu işlemlerin sonunda bir dizi stabilite testi de yapmak gerekiyor. Her Ryzen 5 3600 işlemciye aynı voltaj verilemiyor her birinin slikon kalitesi farklı. O yüzden deneme ve test yoluyla karar veriliyor. Kısaca yüksek performans soğuk işlemci. Ama bunlar için de güzel bir soğutucu şart. Diğer soruna gelirsek biostan yapman daha güvenli olacaktır.

Ryzen 5 3600 oto modda kullanıyorum demişsin. Bu işlemci zaten eğer yeteri kadar soğutulursa kendisini 4.2GHz hızlarına otomatik olarak çıkarıyor onun dışında 3.6GHz olarak çalışıyor. Ama dilersen de bu oto ayarı kapatıp sabit olarak 4.2GHz veya daha da yüksek frekanslarda çalışmasını sağlayabiliyorsun. Tabi bunları stock soğutucuyla yapmak mümkün değil. İşlemci bir anda 100 derecelere çıkabilir. T6 Ultra ile 4.5GHz hızlarına kadar çıkılıyor sonrası anakartına ve işlemcine kalmış.

Ayarlar>Güç planı seçin kısmından güç tasarrufluyu seçince 2.20 ghz de çalışıyor bilginiz olsun.
Soğutucu alana kadar düşük performansta daha serin kullanmak.

Snowman ı alınca artık düşük voltaj yüksek ghz de denemeye çalışıcam gerçi işlemcinin pek ihtiyacı yok ama sırf öğrenmek için denicem.Bilgilerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim, T6 taktıktan sonra işlemci sıcaklığındaki sonuçları yazıcam :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı