Ryzen 5 3600 4.4 GHz değerine çıkarmak zarar verir mi?

1.45 voltajı geçmeden sınır kabul ederek kökleyin Allah ne verdiyse. Tabi soğutma çok önemli oc yapsanda yapmasanda işlemciyi soğuk tutacaksın bunun kaçarı yok.

Kullandığın soğutucu nedir dostum. Ayrıca ekran kartın
OCCT 15 dakika test ettim sorun olmadı, şimdilik 4350 GHz.
Kullandığın soğutucu nedir dostum? Ekran kartını da merak ettim.

Stok soğutucu kullanıyorum. Ekran kartım RX 5700 XT Mech OC.
Güzel bir soğutucu ile çok rahat kullanırsınız işlemcinizi. Aslında stock soğutucu ile oyunlarda ve yük altında 75-80 arasında olsa bile kullanılabilir. Yine de sıcaklıklar önemli yaptığınız testleri adım adım yaparsanız sorun olmaz. Frekans ve voltaj fazla olduğu anda sistem kapanıyor zaten. Anakartınızın ve güç kaynağınızın ne kadar kaliteli olduğu da önemli. Yine de bu oc işi tedirgin ediyor beni.

Eskisi gibi 4350 veyahut 4400 MHz kullanamıyorum, RAM voltaj değerlerimi değiştirince stabilitesi bozuldu.
Stok soğutucu ile Ryzen 5 3600'ü 4.4 GhZ'e çıkarmak.. Bu ne cesarettir yiğidim, seni tanımak istiyorum..
Valla bizdeki iş değil .

Eskisi gibi 4350 veyahut 4400 MHz kullanamıyorum, RAM voltaj değerlerimi değiştirince stabilitesi bozuldu.

Vallahi bizdeki iş değil .

Nasıl kullanıyorsunuz ben 4.3 yaptım 4.4 yapınca Cinebench error veriyor ve sapıtıyor 4179302 puan alıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…