Merhabalar, yaklaşık 1.5 ay önce Ryzen 5 3600 işlemcili ve Sapphire Nitro+ 5700 XT ekran kartı olan bir sistem topladım fakat işlemcimin daha bilgisayarı açar açmaz bile sıcaklığının 50-60 derecelerde gezdiğini gördüm, bazen 40'a düşüyor bir anda tekrardan 60'a çıkıyor, o sırada da CPU fan hızı yavaşlayıp tekrardan hızlanmaya başlıyor falan sinirlerimi bozmaya başladı bunun sebebi nedir? BIOS'a girip voltajına bakayım dedim 1.350 - 1.400 civarında hep, düşürmeyi denedim ama nasıl yapılacağını bilmediğimden pek de bulaşmak istemedim, yardımcı olursanız sevinirim. Bütün güncellemeler yapılı şu anda.
Sebebi CPB açık olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz. Manuel bir fan hızı belirleyebilirsiniz. 95 dereceleri gördüm ben ortalama 75 80 de kullanıyorum, takmıyorum kafaya.
Herhangi bir ayar yapmana gerek yok. CPB kapatırsan performans kaybı yaşarsın. Kule tipi soğutucu alırsan sorunun çözülmüş olur. Bahsettiğin voltaj değerleri normal.
Sebebi CPB açık olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz. Manuel bir fan hızı belirleyebilirsiniz. 95 dereceleri gördüm ben ortalama 75 80 de kullanıyorum, takmıyorum kafaya.
Herhangi bir ayar yapmana gerek yok. CPB kapatırsan performans kaybı yaşarsın. Kule tipi soğutucu alırsan sorunun çözülmüş olur. Bahsettiğin voltaj değerleri normal.
Önerdiğiniz bir fan var mı max. 200 TL'lik? Ayrıca voltaj değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum, Recep Baltaş'ta bir videoda bu değerin yüksek olduğundan bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam.