Ryzen 5 3600 çok ısınıyor

mr1109

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
54
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yaklaşık 1.5 ay önce Ryzen 5 3600 işlemcili ve Sapphire Nitro+ 5700 XT ekran kartı olan bir sistem topladım fakat işlemcimin daha bilgisayarı açar açmaz bile sıcaklığının 50-60 derecelerde gezdiğini gördüm, bazen 40'a düşüyor bir anda tekrardan 60'a çıkıyor, o sırada da CPU fan hızı yavaşlayıp tekrardan hızlanmaya başlıyor falan sinirlerimi bozmaya başladı :D bunun sebebi nedir? BIOS'a girip voltajına bakayım dedim 1.350 - 1.400 civarında hep, düşürmeyi denedim ama nasıl yapılacağını bilmediğimden pek de bulaşmak istemedim, yardımcı olursanız sevinirim. Bütün güncellemeler yapılı şu anda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi bir işlemci soğutucu almanız kesin çözüm olur ama BIOS üzerinden "Core Performance Boost" özelliğini kapatmanız sıcaklığı düşürecektir.
 
Vaziyet bu. Bir klasör açıyorum tak 60 derece. Benden çok çalışıyor namussuz. Voltaja bak abi ya.
Ekran Görüntüsü (3).png
 
Wraith Stealth çok yeterli bir soğutucu değil. Arkadaşların dediği gibi BIOS'dan CPB'yi kapatıp deneyin. Arctic Freezer 34 alabilirsiniz, CPB açmak isterseniz.
 
Konudan bağımsız olarak birşey sormak istiyorum. Oyun performansında mutlu musunuz topladığınız bu iki parçayla birlikte ?
Henüz doğru düzgün monitörüm olmamasına rağmen oyun performansından gayet memnunum, televizyona bağlıyorum şimdilik :D
Core Performance Boost ayarını kapatırsanız, sıcaklık sıçramaları ve yüksek ısı sorunu ortadan kalkar. Anakart nedir?
Asus TUF B450 Pro Gaming
Sebebi CPB açık olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz. Manuel bir fan hızı belirleyebilirsiniz. 95 dereceleri gördüm ben ortalama 75 80 de kullanıyorum, takmıyorum kafaya.
Manuel fan hızı belirlesem de pekte bir faydası dokunmuyor :D CPU fanı çok berbat sanırım, birçok kişi de şikayetçi zaten AMD'nin bu stock fanından.
Daha iyi bir işlemci soğutucu almanız kesin çözüm olur ama BIOS üzerinden "Core Performance Boost" özelliğini kapatmanız sıcaklığı düşürecektir.
Bu CPB nasıl kapatılıyor ben bulamadım da BIOS ayarlarında. Bir de önerdiğiniz bir fan var mı max. 200 TL'lik?
Herhangi bir ayar yapmana gerek yok. CPB kapatırsan performans kaybı yaşarsın. Kule tipi soğutucu alırsan sorunun çözülmüş olur. Bahsettiğin voltaj değerleri normal.
Önerdiğiniz bir fan var mı max. 200 TL'lik? Ayrıca voltaj değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum, Recep Baltaş'ta bir videoda bu değerin yüksek olduğundan bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam.
1.4V bence pek normal değil ama sen bilirsin :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı