Ryzen 5 3600 dalgalı sıcaklık değerleri

Mustafa Gönen

Hectopat
Merhabalar Ryzen 5 2600 işlemciden Ryzen 5 3600 işlemciye geçiş yaptım. Bu modelin daha sıcak çalışacağı hakkında biraz bilgi sahibiydim ancak böyle bir kararsızlıkta beklemiyordum açıkçası. LoL oynarken 2600 sabit 45 derece civarı çalışırken hiç aşağı yukarı değişiklik göstermezdi sıcaklık değeri. Şu an 3600'de ise 58'de dolaşıyor bir süre sonra 67'lere kadar çıkıyor sonra işlemci fanının şiddeti artıyor tekrar 58'lere düşüyor ve bu olay sürekli kendini tekrar ediyor. İki işlemcide de fan AMD Wraith Prism ve kasalar aynı. Bu dengesizliğin sorunu ne olabilir?

Voltaj değerlerini sabitlerseniz çok rahat edersiniz. FPS yetiyorsa 1.1v 3.6GHz gayet iyi oluyor.(1.1v 3.6GHz her anakart için ortak diye biliyorum)

3000 serisi böyle. Fanı değiştirmek lazım. R5 3600X kullanıyorum, aynı muhabbet.

Hocam vallahi 2600 çok stabildi çok şaşırdım bu duruma Wraith prismeden görüntünden dolayı vazgeçmek istemiyorum maalesef.
Voltaj değerlerini sabitlerseniz çok rahat edersiniz. FPS yetiyorsa 1.1v 3.6GHz gayet iyi oluyor.(1.1v 3.6GHz her anakart için ortak diye biliyorum)

Güvenilir bir kaynak var mı yaparken takip edebileceğim?
CPB özelliği açıksa maalesef 3600 böyle dalgalanmalar yapıyor. Kule tipi bir soğutucu bu sorunun tam olarak çözümü.

Maalesef fan değişimi istemiyorum Wraith Prism'in görünüşünü seviyorum. Bu özelliği kapatsam ne olur nasıl kapatılır?
Termal macunu yenilediniz mi? Bu sıcaklıklar Wraith Prism ile fazla geldi.

İşlemciyi sıfır aldım iki gün önce sıfır termal macun sürdüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı