Ryzen 5 3600 GTX 1660S oyun için yeterli mi?

Mustafa ergn

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli/Körfez
Daha fazla  
Meslek
Teknik Bilgiler Endrüstiyeli
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımdaki bileşenler aşağıdaki gibidir. Yaklaşık 1- 2 sene önce toplamıştım. Yakın zamanda da ekran kartını güncelledim.(GTX 760 4 GB vardı. Yerine ghost 1660S aldım. )

Sistemimde bu bileşenler varken, birçok oyunu oynamama rağmen sistemimi yükseltmeli miyim? Ya da hangi parçaları değiştirmemi/eklememi önerirsiniz?

Eyvallah :)

sistem:
anakart: MSI B450M Mortar Max,
işlemci: AMD Ryzen 5 3600,
ekran kartı: Gainward GTX1660 Super ghost 6 GB 192bıt ekran kartı,
RAM: Corsair RGB Pro 3200 MHz 2x8 CL 16 Dual kit,
güç kaynağı: XPG Core Reactor 650G-bkceu 650W 80+ Gold modüler,
SSD- M.2 SSD; PNY XLR8 CS3030. SSD/James donkey 120 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
1920x1080 çözünürlükte günümüz FPS oyunları için yeterli. AAA oyunlar için ise ortalama ayarlarda günümüz için yeterli. 16 GB RAM de bir süre daha yetecek gibi görünüyor. Ekran kartınızı da yeni almışsınız zaten. Önümüzdeki yıllarda işlemci, anakart, RAM değiştirerek yükseltmeye başlayabilirsiniz, ardından da ekran kartınızı yükseltirsiniz. Dediğim gibi beklentiniz yeni çıkacak AAA oyunları en yüksek ayarlarda, akıcı oynamak değilse şu anlık yükseltmeye gerek yok.

Yani 1080P için göze çarpan bir eksiklik yok, orta-yüksek-ultra için yeterli bir sistem ama 1080P'de. İşlemci de ekran kartı da güçlü. Birkaç yıl daha rahat gider ha bana kalırsa bu sistemin minimum bir oyuna gereksinim olması için rahat 3-5 yıl var ama bana göre .

Geri
Yukarı