Ryzen 5 3600 İçin Ekran Kartı Önerisi

traygamor

Centipat
Daha fazla  
Donanımlar hakkında da eleştiri yapabilirsiniz. Bu arada daha detaylı öğrenmiş olurum fakat asıl istediğim ekran kartı tavsiyesi. Gerçi aralığım çok geniş değil ama.

Anakart - MSI MPG X570 GAMİNG Edge WİFİ
İşlemci - Ryzen5 3600
RAM - Henüz almadım fakat 16X2 DualKit Trident Z ya da 3000MHZ seviyede muadili olacak CL 15-16
PSU - 750WATT
Kasa - CM H500
Disk - Samsung 500GB 2msata olacak henüz alınmadı
Bunlara ek Cooler Master Masterliquid Lite 240 soğutma var.

Aralık 1500 - 2000 bandı maalesef çok açılamayacağım kasa ve anakartta fazlasıyla açıldığım için. Ama yine de değişik önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1660 veya 1660Ti alabilirsiniz. X570 anakart almak yerine B450 alıp çok daha iyi bir ekran kartı alabilirdiniz. Veya aynı şekilde 800 TL'ye kasa alacağınıza ekran kartına yüklenebilirdiniz, ana bileşenler dışında çok para basıp ana bileşenlere para bırakmamışsınız.

Seçtiğiniz donanımlar üst seviye. Anakart ve kasaya verilecek paradan az daha kısılıp ekran kartına ve monitöre yatırım yapılmalı diye düşünüyorum. Bunlar oyun oynarken en önemli olan bileşenler. 2K bi monitör ile beraber 2060 super alınabilir, ikinci elden yine onun muadili bir kart alınabilir.

Donanımlar hakkında da eleştiri yapabilirsiniz. Bu arada daha detaylı öğrenmiş olurum fakat asıl istediğim ekran kartı tavsiyesi. Gerçi aralığım çok geniş değil ama.

Anakart - MSI MPG X570 GAMİNG Edge WİFİ
İşlemci - Ryzen5 3600
RAM - Henüz almadım fakat 16X2 DualKit Trident Z ya da 3000MHZ seviyede muadili olacak CL 15-16
PSU - 750WATT
Kasa - CM H500
Disk - Samsung 500GB 2msata olacak henüz alınmadı
Bunlara ek Cooler Master Masterliquid Lite 240 soğutma var.

Aralık 1500 - 2000 bandı maalesef çok açılamayacağım kasa ve anakartta fazlasıyla açıldığım için. Ama yine de değişik önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.
1660 ti tavsiye ederim.

Bu sisteme en az Vega 56 yakışır ki o bile tam oturmaz. Ekran kartını ileride geliştirmelik planlamışsın herhalde.
aynen öyle yapmak istedim hocam güncel değil de biraz daha harcayıp ileride yeni nesil sayıbilcek donanımları sorunsuz çalıştırmak istedim. Teşekkürler değerli yorumun için.
1660 veya 1660Ti alabilirsiniz. X570 anakart almak yerine B450 alıp çok daha iyi bir ekran kartı alabilirdiniz. Veya aynı şekilde 800 TL'ye kasa alacağınıza ekran kartına yüklenebilirdiniz, ana bileşenler dışında çok para basıp ana bileşenlere para bırakmamışsınız.
Dedikleriniz doğru. Aslında bunun iki sebebi var anakart kasa ve ram gibi daha çok kalıcı ürünlere yatırım yapıp gerektiğinde sadece ekran kartını güncel tutmak gibi bi fikrim oldu. İkincisi ise FPS oyun oynamıyorum. En fazla offline şekilde COD vaktim oldukça da LOL oynuyorum bu yüzden çok ayırma gereği duymadım aslında amacım tamamen oyuncu bilgisayarı oluşturmak değil güçlü ve gelecek nesillerde kullanılabilir bir sistem yaratmaktı. Değerli yorumun için teşekkür ederim.
Diski Crucial P1 500GB NVME alıp RX5700XT almanızı öneririm. Pişman olmazsınız.
Samsung'un ssd konusunda üzmeyeceği fikrine kapıldım araştırmalarım sonucunda ama tabiki Crucial'ın da kalitesini duydum. Dediğin ürünü araştırıcam teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı