Ryzen 5 3600 için fan önerisi

Sıcaklıklarınız normal. Kule tipi soğutucu alsanız da çok büyük bir değişiklik olmayacak. Bu işlemci bu sıcaklıklarda çalışıyor. Aşırı sıcaktan kapanmadığı sürece sorun yok.
 
İşlemcinin sıcaklıktan bozulması genel olarak zordur. Intel için de AMD için de eski ya da yeni nesil fark etmez. Zarar görmesi için sıcaklık okuyan sensörlerin bozulması ve sistemin kendini korumaya almasını önlemesine neden olması lazım. Şu an kış aylarında eğer bilgisayarın olduğu oda çok sıcak olmuyorsa zaten sorun olmaz. Yaz aylarında eğer en az bir kere sıcaklık nedeniyle bilgisayarın kapandığına şahit olursanız o zaman 4-5 ısı borusu olan kule tipi bir soğutucu almayı düşünürsünüz. Sıvı soğutma önermiyorum. F/P bir sıvı soğutma alsanız pompa arızası gibi bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz var. Çok iyi olanlar da pahalı.
 
Bilgi için teşekkürler. Sıcaklıktan dolayı kapandığında direk kendi kendine mi kapanıyor? Yoksa herhangi bir hata ile mi kapaniyor? Ona göre bir test edeyim hocam.
@Creeptomani

Genelde direkt siyah ekrana düşer ve sistem ya tamamen kapanır ya da restart atar, üst üste olursa da ekran da "CPU overheating" uyarısı çıkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı