Ryzen 5 3600 için RTX 3060 tavsiyesi

PlotTwist1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımın sistem özellikleri şu şekildedir:
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super.
İşlemci/CPU: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
Güç Kaynağı/PSU: Rampage 600W 80Plus.
RAM: 8x2 G.Skill Ripjaws 3200MHz.

DLSS özelliğine sahip olup kullanım ömrünü arttırması ve tabii ki de güçlü bir donanım için RTX serisi ekran kartı düşünüyorum. Fiyatı diğer kartlara göre "uygun" olduğu için RTX 3060 ekran kartı modelini düşündüm. Ancak bir sürü farklı markanın adıyla satılıyor ve bazıları arasında fiyat farkları var. Bu ne kadar fark eder bunu merak ediyordum.
Diğer sorularımı da sorayım. Ekran kartını RTX 3060 olarak değiştirmek istersem bu donanımdan neyi/neleri de değiştirmemi tavsiye edersiniz? RTX 3060 haricinde bir kart önerirseniz ne önerebilirsiniz? DLSS özelliği ve birçok oyunla anlaşmalı olarak çıktığı için NVIDIA ekran kartı düşünüyorum. Ek olarak belirtmem gerekirse yeni bir kasa almam gerekebilir. Soğutmayı fan ile sağlıyorum yani özel bir soğutucu da yer almıyor sistem içerisinde. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Aklımda şimdilik belirli bir bütçe yok. Olursa konuyu güncellerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarımın sistem özellikleri şu şekildedir:
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super.
İşlemci/CPU: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
Güç Kaynağı/PSU: Rampage 600W 80Plus.
RAM: 8x2 G.Skill Ripjaws 3200MHz.

DLSS özelliğine sahip olup kullanım ömrünü arttırması ve tabii ki de güçlü bir donanım için RTX serisi ekran kartı düşünüyorum. Fiyatı diğer kartlara göre "uygun" olduğu için RTX 3060 ekran kartı modelini düşündüm. Ancak bir sürü farklı markanın adıyla satılıyor ve bazıları arasında fiyat farkları var. Bu ne kadar fark eder bunu merak ediyordum.
Diğer sorularımı da sorayım. Ekran kartını RTX 3060 olarak değiştirmek istersem bu donanımdan neyi/neleri de değiştirmemi tavsiye edersiniz? RTX 3060 haricinde bir kart önerirseniz ne önerebilirsiniz? DLSS özelliği ve birçok oyunla anlaşmalı olarak çıktığı için NVIDIA ekran kartı düşünüyorum. Ek olarak belirtmem gerekirse yeni bir kasa almam gerekebilir. Soğutmayı fan ile sağlıyorum yani özel bir soğutucu da yer almıyor sistem içerisinde. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Aklımda şimdilik belirli bir bütçe yok. Olursa konuyu güncellerim.

R5 5500 olan masüstüne bu ekran kartını aldık şu anda hiçbir sorun yaratmadan oyunları oynatıyor

Yeni konular

Geri
Yukarı