Ryzen 5 3600 ideal kullanım değerleri

Merhaba, geçenlerde sistemimi güncelledim ve i5 4690K, MSI H97 GAMING 3 ve 2x8GB DDR3 1600MHz RAM kullandığım sistemimden, Ryzen 5 3600, Gigabyte B450 Aorus Pro ve 2x8GB DDR4 3600MHz RAM olan yeni sisteme geçtim. Kasam aynı sadece bu üç parça değişti, ekran kartı olarak RX 5500 XT 8 GB kullanıyorum. Soğutucu olarak ise Corsair H60 (2018) sıvı soğutmam var. Kasa içerisi hava sirkülasyonu yeterli; 3 giriş, 3 egzoz fanı var.

Sormak istediğim konu şu; bu sistemi uzun vadede sorunsuz olarak kullanmak istiyorum. Ben normalde OC yapan biri değilim, daima stok ayarlarda kullanmayı tercih ederim. Zaten günlük ev kullanıcısı olduğum için fazla performansa genellikle ihtiyaç duymam. İlk defa sıfır bir sistem topladığım için sistemime nasıl iyi bakabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Bunu sormamdaki neden ise, işlemcim boşta 4.0-4.1GHz hızlarda çalışıyor (görev yöneticisinden baktım). Ryzen Master üzerinden baktığımda ise boşta ortalama 2GHz ve 1.35Volt değerlerinde çalışıyor.

Bu işlemci için en optimum kullanım senaryosu nedir? Tabi bu soruyu normal, günlük bir ev kullanıcısı için soruyorum. Bu sistem ile yapabileceğim maksimum şey oyun oynamak. Üst seviye programlar kullanıp sistemim ile render falan almıyorum. Sizce bu işlemci ile belirli bir OC yapıp sistemi sürekli sabit olarak aynı değerlerde mi çalıştırmak gerek, yoksa BIOS üzerinden yapmamı önerdiğiniz ayarlar var mı? Siz kendi sisteminizi nasıl kullanıyorsunuz (Ryzen 3000 serisi kullanan arkadaşlara soruyorum)? Sorum ile ilgili ayrıntılı bir makale var mı? Teşekkür ederim.

CPB kapatın işlemci sürekli 3.6 GHz'de çalışsın yani stok frekansında. Render falan yapmıyorsanız OC işine hiç girmeyin, zaten güçlü bir işlemci, 3-5 FPS için fazla yormaya gerek yok.
 

Geri
Yukarı