Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu Var mı?

ProofStriket

Megapat
Yer
Ankara, MAMAK
Daha fazla  
Arkadaşlar yakında Ryzen 5 3600'ün içinde bulunduğu sistem toplayacağım. Ryzen 5 3600 hakkında bazı sorunlar duydum, gördüm. Bazı Ryzen 5 3600 kullanan kişiler, oyunlarda sıcaklığı 80, 90 boşta ise 50, 60 derece oluyor, bazı oyunlarda anlık FPS düşmesi oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Ryzen 5 3600 kullanıp da bu sorunları yaşayan var mı?

Aynı ısı sorunu bende de vardı , Cs Go oynarım genelde veya Diablo 3 , ısı pc boşta iken 55 derece civarında geziyordu bahsettiğim oynlar da 78 dereceye kadar çıkıyordu.
AMD Ryzen Master programını kullandım ve voltaj değerlerini düşürmeye başladım , şu anda 1.018 volt a sabitledim. Performans açısından kaybettiğim bir şey yok , ancak ısı olarak büyük bir başarı yakaladım.
Boşta işlemci 35 derece civarında , tarayıcıda dünyanında sekmesi açıkken 40-45 derece civarına çıkıyor , oyuna girdiğim zaman ise 55-58 dereceyi geçmiyor.
Elimde ki bütün imkanlar la zorlamama rağmen voltaj düşürdükten sonra 60 dereceyi görmedim.
Soğutucu olarak master liquid 240 kullanıyorum.

nasıl yaptınız acaba

Benim bios güncellemesinden sonra sistem çok daha gürültülü çalışmaya başladı oyunlarda özellikle kasa titriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…