Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Efe Gönen

Hectopat
Daha fazla  
AIDA64 test seçeneklerine göre CPU ve FPU testleri var eğer tek olarak CPU seçersek 70-80 derecelerde katlanılabilir bir ısı oluyor fakat FPU testini de aktif edersek 100-105 derecelere kadar ısınıyor. CPU ve fpu arasındaki bu fark nedir ve neden bu kadar ısınır?

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 test seçeneklerine göre CPU ve FPU testleri var eğer tek olarak CPU seçersek 70-80 derecelerde katlanılabilir bir ısı oluyor fakat FPU testini de aktif edersek 100-105 derecelere kadar ısınıyor. CPU ve fpu arasındaki bu fark nedir ve neden bu kadar ısınır?
Hava sirkülasyonu olabilir. Sıcak, nemli bir yerde mi yaşıyorsun? Ve PC kasan nasıl fanları falan iyi mi? egzoz fanı var mı?

Ryzen 5 3600 stok fan ile gayet kullanılabiliyor diye biliyorum. İlk kez sizden duydum. Çünkü Ryzen hiçbir işlemcisine kendisinden daha kötü bir stok fan koymaz bunu kendisine belirtmişti zaten. 3600X ile farkı, fanı daha iyi doğru. Sebebi ise 3600X'in daha iyi OC'lanması için diye biliyorum.

R5 3600'de Ryzen'in en sevilmeyen stok fanı var. Wraith Stealth.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı