Ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Arkadaşlar öncelikle merhaba biliyorum bu tür konular daha önce çok kez açıldı ancak ben şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Benim sorunum işlemci boşta iken 48-52 derece arasında ısınıyor oyun oynarken ise 90-100 dereceye ulaşıyor.
Keza stres testinde ise ( AIDA64 engineer) sistem daha 1. dakikada 110 derce ye ulaşıyor ve kapanıyor.
Bu konu hakkında desteklerinizi bekliyorum.
(stok soğutucu kullanıyorum)
Anakart ve işlemcim.
*R5 3600.
* ASUS TUF B450-PLUS.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen işlemci düzgün oturmadığından kaynaklanan bir durum ancak bana kalırsa bu kadar sıcaklık(varsayılan stoklu hal derecesi) iyi değil daha serin, sessiz ve uzun ömürlülü kullanmak için su soğutucu tavsiye ederim. İyi soğutma önemli çünkü bu işlemci sıcaklığın arttığını görünce kendi frekansını düşürmeye başlıyor. Ne kadar serin ise kendini o kadar yüksek frekansta çalıştırıyor.

Bu işlemciyi kullanıyorum ilk hafta stok soğutucu ile stres testinde 95-100 dereceyi görüyor, oyunlarda 80 derecede geziyordu. Sonrasında şu ürünü aldım oyunlarda 60 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarladım (zorlasam 50-55 olur ancak dayanılmaz bir ses çıkartıyor bu seviyede), bu profil ayarında stres testinde 65-70 derece arası seyrediyor.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…