Ryzen 5 3600 işlemci yükseltme önerisi

Ya eğer biraz paran varsa elindekini satıp AM5 geçmen daha sağlıklı olur, AM4 ölü yatırım.

Hocam bu işlemcinin gücü benim anakarta fazla gelir mi? Bir problem yaşatır mı? Bu işlemcinin 5600'a göre avantajı daha mı iyi çünkü yüksek ihtimalle diğer senelerde de ekran kartımı değiştiririm.

X3D olması işlemci odaklı oyunlarda yüksek fark oluşturur.

Hocam peki güzel bir kule tipi soğutucu öneriniz var mıdır? İşlemci değiştirirsem soğutucu da almayı düşünüyorum.

5600X kullanıyorum soğutucu Zoko Ice-5 Auto Rainbow Fanlı RGB Led Board Kule İşlemci Fan 2 x 12 CM Fiyatları ve Özellikleri böyle kıytırık bir şey.
Oyunlarda yüksek kullanımda 60-65 boşta ortalama 32-35 derece arası çalışıyor. Macun MX-4

Stok fan harici herhangi hava soğutucu fazlasıyla yeterli. Soğutucuya 2-3 bin vermek gereksiz artık.

Bunu almayın, almışken,

Veya,

Çok az farkları var, fiyatları eşitti ama zam gelmiş. Ucuz olanı al.

Ben halen 5500XT ye yetiştirmek için R5 2600 e voltajı köklüyom

Bu soğutucu iyiymiş, normalde deepcool felan bakıyodum 3k diyodu hemen siparişi çaktım. 240lık sıvı soğutmayı ıskartaya çıkarcam, uğraşılmaz o pompa bozulcak ses yapacak vs. büyük külfet , adamı yoruyor. Hava soğutmaya bin şükür.

Son düzenleme:

Problem yaşamazsın. 5600'a göre avantajı şu. Mesela 4090 bağlamayı düşünürsen işlemcinin kapasitesi bunu kaldırır. 5600 öyle değil. 4090 beslemez. Çapı bellidir. Ben senin yerinde olsam 5700X 3D alırdım. İşlemcim besleyecek mi derdim olmaz. Kullabildiğim kadar kullanırdım. Zaten 5700x3DDen sonra sen işlemci satın almazsın. DDR5 sisteme geçersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…