Ryzen 5 3600 işlemciye yapılan OC sistemi kapatınca sıfırlanıyor

Ryzen Master'da yaptığımda sıkıntı vermeyen ayarı BIOS'ta yapsam ne olur?
Sıkıntı olursa resetlersem ayarları düzelir mi?

BIOS ayarı kendi kendine resetlenmez. Ryzen Master duruma göre OC ayarını değiştirebiliyor. O yüzden otomatik ayar. Şu an sorun çıkartmaması ileride çıkartmayacağı anlamına gelmez.

Ryzen Master'da yaptığımda sıkıntı vermeyen ayarı BIOS'ta yapsam ne olur?
Sıkıntı olursa resetlersem ayarları düzelir mi?
@lutch
Hiçbir sıkıntı olmaz. Ayarı fazla kaçırmazsanız tabi. Ben de de 3600 var. Stok fan kullandığım için en sonunda oc den vazgeçtim.

Ryzen master, stabilite sorunları görürse varsyılana çekiyor. Bios da ise herhalde mavi ekran verir.

Ulaştığınız ideal değerleri bios dan direkt girmeyin, yavaş yavaş deneyin.

@lutch

Hiçbir sıkıntı olmaz. Ayarı fazla kaçırmazsanız tabii. Ben de de 3600 var. Stok fan kullandığım için en sonunda OC'den vazgeçtim.

Ryzen Master, stabilite sorunları görürse varsyılana çekiyor. BIOS da ise herhalde mavi ekran verir.

Ulaştığınız ideal değerleri BIOS'tan direkt girmeyin, yavaş yavaş deneyin.

Bende de stok fan fakat normal bir şey yapmadığım hali cok fazla ısınıyor ondan yapmayı düşünüyorum.

Hiçbir sıkıntı olmaz. Ayarı fazla kaçırmazsanız tabii. Ben de de 3600 var. Stok fan kullandığım için en sonunda OC'den vazgeçtim.

Ryzen Master, stabilite sorunları görürse varsyılana çekiyor. BIOS da ise herhalde mavi ekran verir.

Ulaştığınız ideal değerleri BIOS'tan direkt girmeyin, yavaş yavaş deneyin.

Herkeste her zaman stabil çalışmayabilir aynı sistem dahi olsa. BIOS kullanmayı, OC yapmakta bilgili değilseniz BIOS ile uğraşmayın.

@lutch

Bende de stok fan fakat normal bir şey yapmadığım hali cok fazla ısınıyor ondan yapmayı düşünüyorum.
Isınıyorsa asla yapmayın.OC'li falan da kullanmayın.Stok fan ile OC yapılmaz.

Herkeste her zaman stabil çalışmayabilir aynı sistem dahi olsa. BIOS kullanmayı, OC yapmakta bilgili değilseniz BIOS ile uğraşmayın.

Isınıyorsa asla yapmayın. OC'li falan da kullanmayın. Stok fan ile OC yapılmaz.

Ocsız halı ocli halınden daha fazla ısınıyor ama o yüzden düşünüyorum saçma mı?

Ocsız halı ocli halınden daha fazla ısınıyor ama o yüzden düşünüyorum saçma mı?

Öyle bir şey olması saçma olur. OC hız aşırtma demektir. Normal hızı arttırıyorsunuz ve bu daha çok ısınmaya yol açar. Isınma başka bir durumdan kaynaklı. OC yapmayın.

Voltaj düştüğü için ısı düşüyor diye tahmin ediyorum overclockla hızı aşa yukarı aynı oluyor.

Voltaj sıcaklığı arttırır. OC ile voltaj artar. Voltaj düşüyorsa hız da düşer. Isıyı düşüren şey fan, termal macun ve kasa içi hava sirkülasyonudur. Bir şeye ne kadar çok enerji verirseniz o kadar çok ısınır. Sıcaklık artınca otomatik olarak fan dönme hızı da artar. Yüksek sıcaklık dediğiniz sıcaklık kaç derece?

@lutch

Hocam işlemci OC'yi, sahip olduğum deneyimelte bakarak, o kadar da gerekli olmadığını fark ettim veya ben OC'yi başaramamıştım. En çok şaşırdığım şeyde, aynı performansı daha sıcak ayarlarda. Daha az güç tüketerek vermesi olmuştu ama en sonunda stok fanın yetmediğini anlayaraktan vazgeçtim.

Sizin ısılar kaç dereceler de?

Voltaj düştüğü için ısı düşüyor diye tahmin ediyorum overclockla hızı aşa yukarı aynı oluyor.
Hayır hocam undervolt yapmak olur sizin dediğiniz

Isınıyorsa asla yapmayın.OC'li falan da kullanmayın.Stok fan ile OC yapılmaz.
Tabi hocam haklısınız bu konuda. Bios ayarları gerçekten çok hassas. Bilgili olmadıkça ellenmemesi gerekir.

Oyunlarda 80 derecelerde gezıyor Ryzen Master ayarlı halında 70'lerde gezıyor. Tam olarak kaydetmediğimden dereceleri şu an sallamak istemedim bakıp not ettikten sonra tekrar yazacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı