4.2 GHz için 1.25 Volt verdiğim ayarda ki sonuçlarım. HWMonitor'de uygulamasından kontrol ettim ve tüm çekirdekler %100 çalışıyordu bir düşme olmadı.
Prime95: 86 derecede 25 dk durdu kapanma ve hata yok.
AIDA64: 77 derecede 30 dk durdu kapanma ve hata yok.
Cinebench20: 73 derece gördü, 3620 puan aldı.
Fan ayarlarını 40 dereceden sonra yüzde 70 olarak ayarladım, 1630 RPM dönüyorlar.
Core performans Boot kapalı. Precision Boost OverDrive enable durumunda işaretli.
Ayarlarımı BIOS'tan CPU ratio ve CPU voltage kısmından ayarladım ve bu testleri yaptım.
Sistemi alalı 1 hafta oluyor ve siteden öğrendiğim kadarı ile bu programlar ile bu ayarları tutturabildim.
Sistemi alalı 1 hafta oluyor ve her gün sistem de ayar deniyorum. Bu macera sistem boşta 67 derece diye başlamıştı nerelere geldik.
Sistem linkim;
Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım sistem hakkında birkaç sorum olacak yorumlarınızı bekliyorum. Sistem bilgisi: FSP CMT110A mesh kasa. AMD Ryzen 5 3600 mpk. MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X. MSI B450M PRO- M.2 Max Samsung 970 Evo Plus 500GB SSD M.2 3500-3300 MB. G.Skill F4-3200...
.
1 ) Şimdi benim merak ettiğim, artık sistemim 4.2 GHz hızında 1.25 Volt ile çalışıyor mu yani?
2 ) Başka kontrol edeceğim program veya yanlış olduğunu düşündüğünüz yerler veya skorlar var mı?
3 ) Diğer tüm siteler de 4.2 değerine ulaşabilmek için benden fazla voltaj veriyorlar, ben bu voltaj ile küçük bir kasada MSI Core Frozr S ile bu derece ve bu değeri nasıl yakalayabildim, acemi şansı mıdır yoksa bir yanlışlık mı var?
Lütfen bu konuda bana yardım edin ki artık bende bu sorunu kafamda bitirmiş olayım. Yorumlarınız benim için çok değerli lütfen benimle iletişime geçin, şimdiden bu ramazan ayında Allah yardımcınız olsun teşekkür ederim.