Ryzen 5 3600 overclock yapma ve soğutucu önerisi

Game Boost açık fakat yeterli performansı vermediğini düşünüyorum. 4.2 GHz sabit kullanmak istiyorum. Kaliteli bir macun da alırım soğutucuyla beraber sıkıntı yok. Voltaj önerisi verseniz yine denerim artık ne yapayım... Program önerisi de sunarsanız sevinirim.
Gameboost zaten 4.2 sabitliyor. Ne bekliyorsun frekans artırarak 20-30 FPS artışı mı?

Bunun olması için sizlerden yardım istiyorum, işte hocam. En iyi ayarı uygulamak için nasıl yollar izlemeliyim?
Valla kardeş aynı işlemci bende mevcut. AUTO da boşta sotck soğutucu ile 65 derecelerde geziyor. Test proğramlarıyla Test ettiğimde 94 dereceyi gördü. pubg mobil de bile 79 derecelere çıkıyor. Arkadaşlar nispeten haklı. Ya iyi bir yatırım yapacaksın sağlam paralar harcayıp kaliteli bir sıvı soğutma alacaksın en az 240 cm lik. yada hiç %10 peşinde gezmiycen. Ya da elindeki işlemciyi sat 3600x al. içinde soğutucu çıkıyor zaten. Ben şahsen bu kadar ısındığını bilmiyordum aldıktan sonra biraz pişman oldum şimdi kule tipi soğutucu alıcam. geldi 3600x fiyatına. Yanlış voltaj verirsen stabilitesini bozarsın işlemcinin.

Gameboost zaten 4.2 sabitliyor. Ne bekliyorsun frekans artırarak 20-30 FPS artışı mı?
Daha stabil çalışmasını. Game Boost sabitlemiyor hocam, duruma göre hareket ediyor. 3600X'e geçsem istediğim kadar performans farkı olur mu? İstediğim 20 30 FPS artıştan ziyade her oyunda %5-%10 artış.

Daha stabil çalışmasını. Game Boost sabitlemiyor hocam, duruma göre hareket ediyor. 3600X'e geçsem istediğim kadar performans farkı olur mu? İstediğim 20 30 FPS artıştan ziyade her oyunda %5-%10 artış.
Merakımdan soruyorum, 1600X kullanıcısıyım. Gameboost açık kafasına göre 4.099'a kadar çıkıyor. Performansı hangi oyunlarda istiyorsunuz? CS GO'da sabit 300 almak için falan mı? Anladığım kadarıyla sabit yüksek hızda tutmak istiyorsunuz. Bunun için "Ryzen Master" ile işlemci hızınızı sabitleyebilirsiniz. 1600X'i 1070ti ile kullanmaktayım, henüz %5-%10 performans artışı ihtiyaç duyacağım bir durum gözlemlemedim. Sizin ki heves gibi geldi.

Ryzen Master üzerinden 4.2GHz 1.4V dene. Stabil çalışırsa voltajı düşür tek tek. 1.39, 1.38, 1.375 gibi düşebildiğin kadar düş. Ama OC yapacaksan keşke 3600X alsaydın silikon kalitesinden ötürü Tomahawk’ın da var müthiş ikili olurdu. 3600’den OC olarak çok performans bekleme. Benim RAM’ler 3200MHz CL16, ben 3800MHz CL16’da kullanıyorum 1:1 modda.
3600MHz 16-22-22-42 1.45V dene Memtest ile test et. Sonuçları buraya yaz kalanına sonra yardımcı olurum.

Ryzen Master üzerinden 4.2GHz 1.4V dene. Stabil çalışırsa voltajı düşür tek tek. 1.39, 1.38, 1.375 gibi düşebildiğin kadar düş. Ama OC yapacaksan keşke 3600X alsaydın silikon kalitesinden ötürü Tomahawk’ın da var müthiş ikili olurdu. 3600’den OC olarak çok performans bekleme. Benim RAM’ler 3200MHz CL16, ben 3800MHz CL16’da kullanıyorum 1:1 modda.
3600MHz 16-22-22-42 1.45V dene Memtest ile test et. Sonuçları buraya yaz kalanına sonra yardımcı olurum.
Bir siz doğru düzgün yardımcı oldunuz, sorgulamadan, teşekkürler. Şu an il dışındayım geçince sonuçları deneyip paylaşacağım.

Stabilite başka bir şey. 3800X’le beraber X570 Aorus Elite kullanmama rağmen anakart gereksiz voltaj veriyor. PBO açıkken yük altında 4.3GHz’de 1.36V veriyor. Boştayken anlık 1.5V verdiği oluyor. Ben manuel olarak 4.4GHz 1.26V’ta kullanıyorum. Hem daha performanslı hem daha serin çalışıyor stok soğutucuya rağmen. Neden PBO açayım boşuna? 4.5GHz için bile 1.35V gerekiyor ve stabil çalışıyor. Anakartın bu kadar voltaj vermesine gerek yokken veriyor işte naparsın.

Merakımdan soruyorum, 1600X kullanıcısıyım. Gameboost açık kafasına göre 4.099'a kadar çıkıyor. Performansı hangi oyunlarda istiyorsunuz? CS GO'da sabit 300 almak için falan mı? Anladığım kadarıyla sabit yüksek hızda tutmak istiyorsunuz. Bunun için "Ryzen Master" ile işlemci hızınızı sabitleyebilirsiniz. 1600X'i 1070ti ile kullanmaktayım, henüz %5-%10 performans artışı ihtiyaç duyacağım bir durum gözlemlemedim. Sizin ki heves gibi geldi.
Heves ya da değil, tam performans almak istiyorum bileşenimden hocam. CS:GO pek oynamam, sabit 265 FPS alabiliyorum. Hikayeli oyunlar oynuyorum. Bir 3 5 FPS daha fazla olsa iyi olurdu dediğim durumlar oluyor.

Bir siz doğru düzgün yardımcı oldunuz, sorgulamadan, teşekkürler. Şu an il dışındayım geçince sonuçları deneyip paylaşacağım.
Rica ederim. Kurcalayarak öğrenirsin zamanla, forumda yardımcı olurlar. Manuel yapınca daha düşük voltaj verdiğin için her zaman daha serin çalışacaktır. Ama dediğim gibi benim gibi OC manyağıysan, bu işten zevk alıyorsan ve daha yüksek değerlere çıkmak istiyorsan işlemciyi satıp 3600X alabilirsin. Oyunda bir fark yaratmaz ama zevk için yapılabilir iyi bir anakartın var ne de olsa. RAM konusunda performans farkı bazı oyunlarda ciddi farklar oluşturabiliyor. Bir de benim gibi 3800MHz CL16’da 1:1 modda çalıştırabilirsen çok iyi olur. 3600MHz CL16 da fazlasıyla yeterli olur.
Elindekileri daha yüksek seviyede kullanmak isteyebilir, daha da stabil çalıştırır. 5700XT Nitro+ ekran kartım 2050MHz/1100mV’ta çalışıyor çünkü daha stabil ve daha düşük sıcaklıklarda çalışabiliyor. Performans olarak competitive oyuncu olduğum için grafik ayarlarım düşüktür. PUBG’de 150-220 arası Fps almama rağmen (ekran kartı kullanılmadığı için frekans açmıyor, yoksa daha yüksek FPS de alınır) uğraşıp bu değerlerde stabilite yakaladım. 3800X’i stok soğutucunun bana verebileceği en iyi değer olan 4.4GHz 1.26V’ta çalıştırıyorum. Stok halinden daha performanslı ama daha az ısınıyor, neden yapmayayım? 3200MHZ CL16 RAM’lerim 3800MHz 16-19-19-36 1.42V’ta çalışıyor. Neden tam performans almayayım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı