Ryzen 5 3600 overclock yapma ve soğutucu önerisi

@Vorplody hocam şu an deneme yapıyorum. 1.37V 4.2 GHz'de çalıştırıyorum işlemciyi ama hangi programla test edeyim ve sizce stok fan için sıcaklık değeri ne olmalı bu testte? İşlemci hallolunca rame geçeceğim.

@Vorplody hocam şu an deneme yapıyorum. 1.37V 4.2 GHz'de çalıştırıyorum işlemciyi ama hangi programla test edeyim ve sizce stok fan için sıcaklık değeri ne olmalı bu testte? İşlemci hallolunca rame geçeceğim.
Stok fan yeterli olmaz 4.2 için bence ama yine de bi deneyin bakalım. İlk başta Cinebench R20 ile test edebilirsin. Sorun olmazsa Aida64 ile test etmeni öneririm. HWinfo ile sıcaklıkları gözlemleyebilirsin.

Stok fan yeterli olmaz 4.2 için bence ama yine de bi deneyin bakalım. İlk başta Cinebench R20 ile test edebilirsin. Sorun olmazsa Aida64 ile test etmeni öneririm. HWinfo ile sıcaklıkları gözlemleyebilirsin.
Her türlü fanı değişeceğim zaten. İşlemcimin potansiyelini görmemi sağlamaz mı şu an için hocam? Amacım uygun voltaj değerini yakalamak.

Teşekkürler ama bir çok örneği mevcut stabil çalışan, forumda da.
Dene de gör dostum. Sallamıyorum. Stres testini geçiyor ama bir bakmışsın sistem boştayken ya da chrome ile gezerken donmuş. Bunu çok yaşadım ben o yüzden diyorum. Stres testinden geçiyor böyle sorun çıkıyor. Yoksa ben 4.3ü de stres testinden geçirdim. Mesele stabilite.

@Vorplody şu an indiriyorum Cinebench'i. Ramler için de uğraştırsam sizi, en azından Gmail, Telegram ya da Whatsapp'tan konuşsak sıkıntı olur mu acaba, foto atabilmek açısından?
Dene de gör dostum. Sallamıyorum. Stres testini geçiyor ama bir bakmışsın sistem boştayken ya da chrome ile gezerken donmuş. Bunu çok yaşadım ben o yüzden diyorum. Stres testinden geçiyor böyle sorun çıkıyor. Yoksa ben 4.3ü de stres testinden geçirdim. Mesele stabilite.
Deneriz hocam. Kullana kullana en doğrusunu yakalarız, öyle bir şey varsa bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı